Susret za mlade u Zenici

Čovjek u Božjim očima
Bila je tema susreta mladih 7., 8. i 9. razreda koji se ostvario na dan utemeljenja Družbe sv. Uršule, 25. studenog 2013.  Voditeljica susreta bila je s. Irena (uz tehničku pomoć s. Gabrijele).

Ovim susretom željeli smo pomoći mladima da otkriju ljepotu života utemeljenog u Bogu i njegovoj beskrajnoj ljubavi prema njima, prema svakom pojedincu.  Mladi nisu skrivali osmijeh s lica dotaknuvši tu istinu u sebi i navješćujući je jedni drugima.  I trenuci molitve u kapelici bili su za njih osvježenje nakon kojeg je slijedio rekreativni dio uz veliku dozu smijeha i radosti. Vrhunac susreta bila je sv. misa kojom je ovo druženje privedeno kraju. Ostala je nada da će se ovakva druženja nastaviti, jer dobro je iskusiti da smo Bogu dragocjeni. A kad je to tako, što nam još treba za istinsku radost?

U program susreta (u dogovoru sa s. Gabrijelom) upala je ekipa (snimatelj i novinarka)  TV Zenice. Iako vidno iznenađeni, mladi su hrabro odgovarali na upit što je za njih Advent i kako ga oni žive. Ukoliko vas zanimaju odgovori pogledajte emisiju „Svjetlo vjere“ na programu TVZE.