Molimo zajedno za nova duhovna zvanja

HOĆEŠ LI BITI MOJA?

Ljubavlju si zapalio moje srce,
iznenadio si moje djetinjstvo!
Hoću, učini me svojom,
da svi koje dušom dodirnem
budu Tvoji dragocjeni, Tvoji spašeni,
jer su Krvlju Tvojom oprani,
Krstom preporođeni.
Ti ćeš govoriti meni, a ja njima.
Duhom ću Tvojim gorjeti da ih zapalim za tebe,
ljubavi Očeva, Isuse Kriste.

Predat ću prostranstva duše svoje Duhu Svetome
da me vodi, da me jača, da mi pokazuje put!
Da mi u tami bude svjetlo,
u nesigurnosti jakost, a u nemoći snaga.
Da mi "golu" dušu čuva podno križa,
da mi u sumnji bude jasnoća, a u žalosti radost.

Moja blaga ljubavi, kad me lišavaš svega
budi mi blizu da ne malakšem,
nego da se izgubim u Tebi
koji si mi više od svega na svijetu.
Svu svoju nemoć i svu svoju krhkost
dajem za Tvoju ljubav
jer to je jedino što imam.
Odgoji moje srce da čuje
Tvoje želje i Tvoje zapovijedi.
Daj mi srce veliko i jako,
daj mi snagu nepokolebljivu i vjeru ustrajnu
za djelo koje si za mene izabrao.

„Hoćeš li biti moja!?“
Hoću, Isuse, ali mi daj glas poput groma silan
da se čuje do nakraj svijeta,
da me čuju sva srca gluha.
Daj mi glas poput groma
da viknem svim narodima
kako si dostojan, kako si velik,
kako si vrijedan ljubavi i klanjanja.
Daj mi snagu uvjerljivosti
da svima kažem čime su spašeni,
da im pokažem dragocjenost
Tvoje prolivene Krvi
u kojoj smo okupani i koja nas opravdava.

Hoću biti Tvoja!
Spremna sam slijediti
poziv Tvoga Božanskog Srca.
Učini me novom, jer Ti si uvijek nov.
Želim biti Tvoja, ljubiti Te
svaki dan sve više i jače,
kao da te nikada ranije nisam ljubila.
I dok ulazim u novo
daj da uđem u ljubav
kroza Te, Isuse,
koji si vrata
u život svete Ljubavi.

s. Bogoljuba Cifrek, OSU
Gospodine Isuse Kriste, Sine Božji i Sine Marijin, u tebe polažemo svoje povjerenje i svoju nadu. Ti si bio s nama jučer, ti si s nama danas, ti si naša budućnost. Učvrsti nas u vjeri.
Po zagovoru svete Anđele blagoslovi naše obitelji, sačuvaj nas  u svojoj  ljubavi, miru i slozi.
Čuvaj i sve naše mlade i udijeli im raspoloživosti i velikodušnosti da te slijede u redovničkom pozivu. Svrni na njih pogled i pozovi ih. Udijeli im snage da sve ostave i izaberu samo tebe, koji si ljubav. Isuse Kriste, daj da svi budemo tebi na čast i radost. Amen!

Molitva pape Ivana Pavla II. za duhovna zvanja

Gospodine Isuse, Dobri Pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama vjerničkoj zajednici prosutoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima naviještati.
Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim osobama koje su Tebi posvećene, posvećene službi Crkve, nek budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi; i njihov primjer neka otvara druga srca da poslušaju i slijede Tvoj poziv. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima, da budu žarke u vjeri i u crkvenom služenju, te da pospješuju tako nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja.
Gospodine Isuse, podaj puninu svog života svim ljudima, naročito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu; prosvijetli ih kod izbora; podrži ih u vjernosti; učini da budu hrabri i spremni darovati svoj život po Tvom primjeru, da bi drugi imali život. Amen.

»Gospodine moj, prosvijetli tmine mojeg srca i daj mi milost da radije umrem negoli da danas ikako uvrijedim tvoje božansko Veličanstvo.
I učvrsti moje osjećaje i osjetila da me ne zavedu ni nadesno ni nalijevo, niti me odvrate od tvojeg presjajnog lica koje razveseljuje svako ožalošćeno srce.
Jao! Jadne li mene, dok ulazim u tajnost svojeg srca, ne usuđujem se od stida podići oči prema nebu, jer sam zaslužila da me ovako živu proguta pakao, videći u sebi tolike pogreške, tolike rugobe i niskosti, tolike grozne i zastrašujuće zvijeri i predodžbe.
Stoga sam primorana da danju i noću, dok hodam, stojim, radim ili mislim, vapim i vičem prema nebu i molim milosrđe i vrijeme za pokoru.
Udostoj se, o predobrostivi Gospodine, oprostiti mi tolike uvrede i svaki moj grijeh koji sam ikada počinila od dana svetoga krštenja sve do sada.
Jao! Udostoj se oprostiti također i grijehe mojega oca i majke, mojih rođaka i prijatelja i čitavoga svijeta.
To te molim po tvojoj presvetoj Muci i predragocjenoj Krvi prolivenoj iz ljubavi prema nama, po tvojem svetom Imenu, koje neka je blagoslovljeno više negoli je morskog pijeska, više nego što ima kapi vode, iznad mnoštva zvijezda.
Žao mi je što sam toliko otezala da započnem služiti tvojemu božanskom Veličanstvu.
Jao, sve do sada nisam prolila ni kapljicu svoje krvi iz ljubavi prema tebi,
niti sam ikada bila poslušna tvojim božanskim nalozima,
te mi je bila teška svaka suprotivština zbog moje malene ljubavi prema tebi.
Gospodine, umjesto onih jadnih stvorenja koja te ne poznaju
i koja se ne brinu da sudjeluju u tvojoj presvetoj muci,
meni se razdire srce, te bih rado, kad bih mogla, prolila i vlastitu krv da otvore slijepe oči svojega duha.
Stoga, Gospodine moj, moj jedini živote i nado, molim te, udostoj se primiti ovo moje tako jadno i nečisto srce i spaliti svaki njegov zao osjećaj i strast u žarkoj peći svoje božanske ljubavi.
Molim te, primi moje osobno rasuđivanje, svaki čin moje vlastite volje, koja sama po sebi, jer je okužena grijehom, ne zna razlikovati dobro od zla.
Primi svaku moju misao, riječ i djelo, konačno, sve što imam u sebi i izvan sebe: sve to prinosim pred noge tvojega božanskog Veličanstva. I molim te da se udostojiš sve to primiti, iako toga nisam dostojna.
Amen.«

Hvala ti, sveta Anđelo, što si sada s nama i pomažeš našim molitvama! Sjedinjene u živoj vjeri i radosnoj nadi, molimo te: budi nam blizu i prati mlade koji traže svoj životni put! Izmoli nam snagu Duha Svetoga da, po našem osobnom i zajedničkom životu, zrači Božja ljubav i dobrota te po nama mnogi nađu Krista i ostanu s Njim. Amen.

Dragi Isuse,  pomozi  mi širiti Tvoj miomiris gdje god pođem. Preplavi mi dušu Svojim duhom i životom. Prožmi i zaposjedni cijelo moje biće tako potpuno da moj život bude samo ižaravanje Tvojega. Svijetli kroz mene i budi tako prisutan u meni da svaka duša s kojom dođem u doticaj mogne osjetiti  Tvoju prisutnost u mojoj duši. Neka podigavši pogled, ne vide više mene, već samo Isusa! Ostani sa mnom te ću početi svijetliti kao što ti svijetliš,svijetliti tako da postanem svjetlo drugima.  Svjetlo, će o Isuse, biti sasvim od Tebe, ništa od njega neće biti moje. Ti ćeš preko mene svijetliti drugima. Daj mi slaviti Te onako kako ti se najaviše sviđa, svjetleći onima oko sebe. Daj mi propovijedati Te bez propovijedanja, ne riječima već primjerom, privlačnom snagom, ljubaznim utjecajem onoga što činim, očitom puninom ljubavi koju moje srce osjeća za Tebe. Amen

 Majka Terezija

 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors