Duhovno-rekreativni kamp za mlade, Cres 2015.

Ove godine, u razdoblju od 27.7 do 1.8., grupa od 65 mladih iz župa Retkovec, Pregrada, Zlatar, Marija Bistrica i Bistra uputila se na duhovni kamp na otoku Cresu, u samostan sv. Franje.
Zajedno sa svojim voditeljima vlč. Tomislavom Kraljem i sestrom uršulinkom Damjanom Barbarić te uz mladomisnike vlč. Martina Krizmanića i vlč. Dominika Glasnovića proveli su tjedan dana razmatrajući temu služenja.

Opširnije...

Ljetni kamp za mlade u Cresu

Od 21. - 28. srpnja 2014.  u predivnom samostanu franjevaca konventualaca u Cresu okupljeno je 60 mladih iz Bistre, Pregrade, Zagreba, Slavonskog Broda i Varaždina. Zahvalni smo fra Zdravku Tubi na spremnosti i velikodušnosti što je otvorio vrata samostana za ove mlade. Voditelji kampa su vlč. Tomislav Kralj, s. Andreja Dujić i s. Damjana Barbarić. S nama je i vlč. Nikola, župnik Gornje Stubice.

Opširnije...

Ljetni kamp u Ferdinandovcu

Vrijeme radnje: 17. do 20. srpnja 2014.
Ciljana skupina: SREDNJOŠKOLCI i STUDENTI
Organizator: Župa sv. Ferdinanda kr., Ferdinandovac, na čelu sa župnikom vlč. Daroslavom Benjakom
Kontakt: Župni ured: 048/210-052
Robert ŠÄuka, vjeroučitelj: 092/129-9375

Opširnije...

Ljetni radni kamp u Gunju! Vjeruješ li da te trebamo?

Ne samo tvoje ruke i tvoje snažne ili manje snažne mišice, niti smo tvoje vještine. Mještani Gunje najviše trebaju Tebe: jednu toplu ljudsku prisutnost. Kao i cijelom svijetu, uostalom, tako i nama koji idemo pomoći potrebnima, i onima kojima se stavljamo na raspolaganje, najviše treba ljudska blizina.

Opširnije...

Ljetni kamp na Cresu - poziv

Dragi mladi, svi koji to želite provesti ljeto uz duhovnu okrepu, evo i ove ponude... 21. - 28. srpnja 2014. za 1150,00kn u predivnom samostanu franjevaca konventualaca u Cresu.

Opširnije...

Animatorsko ljeto na Malom Lošinju 2013. g.

Mješovito društvo dragih ljudi

Animatorsko ljeto 05. - 12. 08. 2013. g. za mlade Zagrebačke nadbiskupije, u Domu svetog Martina na Malom Lošinju...  Po dvoje animatora iz različitih župa naše Nadbiskupije prolaze zanimljiv program koji želi na mladima razumljiv i prihvatljiv način prenijeti vrijednosti duhovnog života, crkvenog zajedništva te važnost timskog rada.

Opširnije...

Kako je bilo na Cresu na Ljetnom kampu SUSRET?

Tema kampa od 15. - 22. 07. 2013. kojeg su vodili s. Damjana Barbarić, vlč. Tomislav Kralj i s. Irena Jozić bila je 'SAMO ISUS IMA PRAVI ODGOVOR NA VAŠA OÄŒEKIVANJA'... rečenica je to koju je rekao papa bl. Ivan Pavao II. 1998. g. u Solinu mladima. Mladih je bilo iz Pregrade, Varaždina, Lupoglava, Zagreba, Slavonskog Broda i Zenice. Biblijske kateheze ujutro bile su usko vezane uz čudesa koja su se dogodila u životu pape. Radionice popodne obraÄ‘ivale su svakoga dana neko čudo, a koje su vodili animatori Nikola, Juraj i Marko...

Opširnije...

Ljetni kamp za mlade SUSRET

Dragi mladi srednjoškolci i studenti!

Želite li provesti predivnih 8 dana na moru? Osim odmora za tijelo, uživanja u plivanju, druženja i upoznavanje novih osoba koji misle kao i vi bit će i duhovne okrepe kroz kateheze i radionice… susretanja na euharistijskim slavljima i dublje otkrivanje istine o tome tko ti jesi...

Opširnije...

Animatorsko ljeto na Malom Lošinju 2012.g.

Tamo gdje život postane ljepšim
Jeste li ikada zamišljali sebe u društvu anÄ‘ela? Jeste li ikada zaželjeli sedam dana u društvu u kojem vas nitko nikada neće osuÄ‘ivati, predbacivati vam vašu prošlost, riječi i djela? U kojem vas nitko neće ismijavati ili izbacivati iz „kruga“? Jeste li ikada poželjeli pobjeći negdje daleko od svih? Negdje gdje će biti „sve po mom“? Pa da kad se vratite nestanu svi problemi, rješenja doÄ‘u sama, a stvari se čine tako jednostavnim, ŽIVOT POSTANE LJEPŠIM?!
Ja jesam. No, nikada nisam pomislila da bi to moglo biti upravo nešto što se zove „formacija animatora“. Gledala sam na to kao jednu dodatnu obvezu u župi, eksperiment koji sigurno neće uspjeti, sigurno neće zaživjeti, jer - tà tko sam baš ja da mijenjam svijet? (Natalija B.)

Opširnije...

Animatorsko ljeto na Malom Lošinju 2011. g.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i ove je godine bilo Animatorsko ljeto na Malom Lošinju u Domu sv. Martina. Na samoj obali našeg predivnog mora, uz toplinu sunca, svakog se tjedna izmjenjuju grupe mladih na ovim duhovnim susretima.

Opširnije...