Oproštaj uršulinki u Gračanima

OPROŠTAJ  ŽUPE SV. MIHAELA ARK. – GRAČANI, SA SESTRAMA URŠULINKAMA:
U nedjelju 30. listopada 2016., kako se približavalo 11 sati, crkva se sve više punila župljanima, a na mjesto određeno za pjevače došli su tamburaši iz »Podgorca« i svečano uz pratnju svojih velikih glazbala započeli skladnim melodijama ulaznu pjesmu. Uz s. Jasnu Lučić, misi je prisustvovala i s. Elvira Krišto, kao dugogodišnja »Gračanka«, koja će nastaviti voditi »Prijateljice sv. Anđele«. Misu je predvodio P. Nikola Barun, provincijal, a koncelebrirao je P. Jurica Galić, kapelan, odnosno, upravitelj župe kroz vrijeme župnikove bolesti.

Opširnije...

Susret zagrebačkih zajednica – proslava sv. Anđele

I ove je godine tradicionalno upriličen susret zagrebačkih zajednica povodom proslave svetkovine sv. Anđele Merici. Susret je održan 7. veljače u Uršulinskom samostanu u Gračanima, a došle su sestre iz Vlaške i Utrina u Novom Zagrebu. Program su pripremile s. Mirjam Šurjan i s. Irena Jozić. Radosno insieme bilo je protkano zajedničkom molitvom uz prezentaciju prema Molitvi sv. Anđele i Krunicom Božjem milosrđu u kapelici. Potom je nastavljeno druženje uz tombolu sa šaljivim porukama za korizmu i mislima sv. Anđele uz kartice za svaku od sudionica. Uslijedila je i tjelesna okrepa uz slane i slatke proizvode, domaće i kupljene. Još smo dijelile svoja iskustva i dojmove te nakon zajedničkog fotografiranja razišle se kućama. Zahvaljujemo s. Jasni Lučić, našoj provincijalnoj glavarici, na velikodušnoj pomoći u pripremi susreta i svim sudionicama na otvorenosti.

Opširnije...

PROSLAVA blagdana sv. ANĐELE MERICI u Gračanima

PROSLAVA  blagdana sv. ANĐELE u Gračanima: 27. siječnja 2016.
U župi sv. Mihaela u Gračanima se od „davnih davnina“ svečano slavi blagdan sv. Anđele 27. siječnja. Za devetnicu, koja počinje 18. siječnja, započeli smo s krunicom, zatim litanijama sv. Anđele da bi se završilo s kratkom meditacijom iz Spisa sv. Anđele.
Na sam blagdan sv. Anđele crkva je bila zaista puna.

Opširnije...

Zg-Gračani - proslava sv. Anđele 2014. g.

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANĐELE U GRAČANIMA, 27. 01. 2014. g.
Hladna je siječanjska gračanska večer, naša draga, drevna župna crkva prekrivena je snijegom i okovana ledom, a vjernici s nekim posebnim žarom hrle na sv. misu. Pred oltarom je izložena velika slika sv. Anđele (kažu, jedina slika sv. Anđele u nekoj hrvatskoj župnoj crkvi). Uz nju je prekrasni buket bijelih ruža i gračanski domači ručnik - kao iskaz posebne časti i ljubavi gračanskih vjernika prema svetici - jer bijele ruže, a tako i domače ruho, stavljaju na oltar samo u najsvečanijim prigodama, samo za najveće blagdane...

Opširnije...

Proslava 30. obljetnice župe

Kardinal Bozanić predvodio proslavu 30. obljetnice župe u Gračanima

U zagrebačkom podsljemenskom naselju Gračani svečano je u nedjelju 29. rujna proslavljena trideseta obljetnica osnutka župe sv. Mihaela arkanđela. Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu sa župnikom o. Mirkom Kraljem, provincijalom franjevaca trećoredaca o. Nikolom Barunom i drugim svećenicima.

Opširnije...

Svetkovina sv. Anđele u Zagrebu-Gračani

Proslava je bila 

26. 01. u Zagrebu-Gračani u 18h u župnoj crkvi »Sv. Mihaela« misno slavlje predvodio fra Nikola Barun, provincijal franjevaca trećoredaca.

Kako je bilo, pogledajte...

Opširnije...

Tribina u Zagrebu u Gračanima

Radost nam je pozvati vas na tribinu BIJEG I POVRATAK koju će imati don Ivan Filipović, voditelj zajednice Cenacolo.

Petak, 02. 12. 2011. u 19:30 u crkvi sv. Mihaela u Gračanima.

Svi se dobro došli.

Ovdje preuzmite plakat!

Opširnije...

Župa Sv. Mihaela arkanđela u Zagrebu-Gračani

Događanja na župi pratite na službenoj web stranici župe (klikni ovdje!)

Opširnije...

APOSTOLAT U GRAČANIMA

Opširnije...