Akademija povodom završetka Godine posvećenog života

Svečana akademija u povodu završetka Godine posvećenoga života
U dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a, u utorak 26. siječnja 2016. u 19.00 će sati biti održana svečana akedemija u povodu kraja Godine posvećenoga života.

Opširnije...

Nacionalni susret animatora za duhovna zvanja

Razmatrali su na temu "Redovnik jučer, danas, sutra i zauvijek"
U godini koju je papa Franjo proglasio Godinom posvećenoga života, ovogodišnji susret animatora za pastoral duhovnih zvanja održao se u samostanu braće franjevaca na Košljunu od 22. do 24. rujna a imao je za temu "Redovnik jučer, danas, sutra i zauvijek". Na susretu se okupilo oko 45 animatora za pastoral duhovnih zvanja različitih redovničkih zajednica kao i svih (nad)biskupijskih animatora. Pozdravnu riječ prvoga dana susreta uputio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Opširnije...

Susret u Novigradu 2014.g.

Novigrad, (IKA) - U biskupijskom pastoralnom centru „Emaus" u Novigradu – Istri, od 16. do 18. rujna održan je susret na koji se odazvalo gotovo 40 animatora za pastoral duhovnih zvanja iz cijele Hrvatske, a sudjelovali su i neki animatori iz Bosne i Hercegovine.
Svake se godine animatori susreću kako bi se u međusobnom susretu obogatili međusobnim iskustvima, ali kako bi se i sami formirali za svoju odgovornu službu u nad/biskupijama, redovničkim zajednicama ili odgojnim ustanovama.
Pod vodstvom nadbiskupa Marina Barišića, animatori su se ove godine sakupili razmišljati o temi. „Zajedništvo – jedinstvo različitih". Gost predavač susreta bio je isusovac, psiholog, p. Mihaly Szentmartoni, profesor na Gregorijani u Rimu.

Opširnije...

Sastanak animatora za duhovna zvanja 2013. g.

18. - 20. rujna 2013., Zagreb, Vrhovec 29, samostan sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova. Tema ovogodišnjeg susreta je: Moralna i duhovna dimenzija rasta u vjeri na putu zvanja.

Opširnije...

Susret animatora za duhovna zvanja Plitvice-Mukinje 2012.g.

SUSRET ANIMATORA ZA DUHOVNA ZVANJA
18. do 20. 09. 2012. u Plitvicama, Pastoralni centar u Mukinjama i
Župa Marija Majka Crkve


»PRAĆENJE - DUHOVNO VODSTVO«
(Napomena: ne radi se o službenom izvješÄ‡u, nego izvučenim nekim poticajnim crticama i rečenicama pojedinih predavača!)
Sudjelovalo oko 50 osoba pod predsjedanjem mons. Marina Barišića, predsjednika Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja pri HBK.

Opširnije...

Susret animatora za duhovna zvanja Varaždin 2011. g.

Nacionalni susret svećeničkih i redovničkih animatora za duhovna zvanja  20. - 22. 10. 2011. u Duhovnom centru »Dom sv. AnÄ‘ele« u Varaždinu. 

Tema ovogodišnjeg susreta: »Mladi – znak i izazov pastorala duhovnih zvanja«

Opširnije...