Pula: Predstavljanje sestara uršulinki iz Rovinja

U Puli, u kapeli Milosrdnog Isusa, u petak 22. siječnja, četiri sestre uršulinke iz Rovinja predstavile su svoju utemeljiteljicu te nastanak, povijest, sadašnjost i karizmu svog reda. Predstavljanje je održano u sklopu niza takvih susreta koje povodom Godine posvećenog života mjesečno organiziraju sestre Milosrdnog Isusa, u prigodi susreta Štovatelja Božjeg Milosrđa.

Opširnije...

Zlatni jubileji s. Alma i s. Valentina

Ove su godine o blagdanu sv. Uršule naše sestre Alma i Valentina proslavile zlatni jubilej zavjeta. S. Alma je 19. 10. u Varaždinu u radosti svoje obitelji i sestara obnovila svoje zavjete, a s. Valentina u Rovinju 26. 10. uz mnogo dragih župljana i rodbine.

Opširnije...

Rovinj - proslava sv. Anđele 2014. g.

Rovinj, (IKA) - Koncelebriranim misnim slavljem u rovinjskom oratoriju 27. siječnja svečano je proslavljen blagdan sv. Anđele Merici, utemeljiteljice reda uršulinki. Misno slavlje predvodio je preč. Rikardo Lekaj, župnik u Poreču i porečki dekan, a prigodnu homiliju održao je preč. mr. Milan Zgrablić, župnik rovinjske župe sv. Eufemije i dekan Rovinjsko-kanfanarskoga dekanata.

Opširnije...

Svetkovina sv. Anđele u Rovinju

Kako se proslavila svetkovina u Rovinju,

s kime i kada,

pogledajte ovdje i uživajte u fotkama...

Opširnije...

S mladima i za mlade...

Naša su vrata samostana širom otvorena za mlade koji ovdje žele susretati Isusa na klanjanju i u euharistijskom slavlju. S mladima redovito rade s. Andreja i don Rikardo Lekaj... da im je lijepo uvjerite se i sami!

Opširnije...