Vi ste ovdje:   Aktualno

VRIJEDNOST OPROSTA U KATOLIČKOJ CRKVI

01.11.2017

Radio Marija, "DUHOVNI OBZORI"
31. listopada 2017. u 17.00 sati
             Pripremila: s. Jasminka Pomper, OSU

Opširnije...

PROSLAVA 50. OBLJETNICE DOLASKA URŠULINKI U ZENICU

16.10.2017

PROSLAVA 50. OBLJETNICE DOLASKA I DJELOVANJA SESTARA URŠULINKI
Povodom 50-e obljetnice dolaska prvih sestara uršulinki i apostolskog djelovanja do danas, u našoj župnoj zajednici s radošću smo se pripremali kako bi 14. i 15. listopada ove godine proslavili ovaj jubilej. Naš nas je župnik don Vladimir oduševljeno poticao kroz župne oglase i osobne pozive da dođemo u subotu, 14. listopada na svečanu večernju svetu misu i druženje u katehetskoj dvorani. I, doista smo se okupili u velikom broju.

Opširnije...

Biskupijski susret ministranata u Varaždinu

07.10.2017

U subotu, 7. 10. 2017. bio je biskupijski susret ministranata Varaždinske biskupije u Varaždinu. Tradicionalni susret u Ludbregu ove godine je izvanredno premješten u Varaždin zbog proslave 20. godišnjice biskupije. Po crkvama grada bili su raspoređeni ministranti po dekanatima i svakoj se crkvi odvijao isti program.

Opširnije...

Hodočašće na Mariju Bistricu s obiteljima

24.09.2017

U nedjelju, 24. 9. 2017. obitelji našega Dječjeg vrtića i Katoličke oš, odazvale su se na hodočašće na Mariju Bistricu i tako zajedno molili blagoslov za novu pedagošku i školsku godinu. Bilo je predivno zajedništvo i radost, unatoč lošem vremenu. Zajednički križni put prilagođen za djecu bio je također okrepa uz svetu misu koja je sve ohrabrila.

Opširnije...

Ulazak u novicijat s. Marije Pije Jurić

16.08.2017

Na blagdan Velike Gospe, u generalnoj kući u Rimu naša Hrvatica Marija Jurić primljena je u međunarodni novocijat. Tom svečanom činu nazočile su s. Ksenija, provincijalna glavarica i s. Jasna. Naša je Marija, uz svoje krsno ime, uzela još i ime s. Pia. Molimo njoj i svim novakinjama Europe hrabro i velikodušno srce kojim će otkrivati volju Božju u svom životu i poslanju koje im je Gospodin namijenio.

Opširnije...

Proslava srebrnog jubileja s. Katarine Visković

15.08.2017

Na blagdan Velike Gospe u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu svečano je proslavila i obnovila svoje zavjete naša s. Katarina Visković koje je prije 25 g. položila na istome mjestu. Cijela je zajednica zahvalila Bogu za dar poziva i odaziva naše s. Katarine.

Opširnije...

Europski susret juniorki

23.07.2017

Na europskom susretu juniorki koji se održavao u Sloveniji od 16. do 22. srpnja 2017. sudjelovalo je 18 sestara uršulinki Rimske unije iz svih europskih provincija. Iz Hrvatske provincije sudjelovala je juniorka s. Nikolina Klarić.

Osim predstavljanja naših provincija imale smo dan duhovne obnove kao i iskustvo služenja (Serviam) po određenim zajednicama. Tjedan smo završili vječnim zavjetima s. Helene Eržen te smo zajedno s njom slavile Gospodina.

 

Opširnije...

Internacionalni susret uršulinki u Rimu

12.07.2017

Na susretu mlađih sestara uršulinki koji se održavao u Rimu od 2. do 9. srpnja 2017. sudjelovalo je 30 sestara uršulinki Rimske unije iz svih provincija i kontinenata cijeloga svijeta. Iz Hrvatske provincije bile su dvije predstavnice s. Irena Jozić i s. Damjana Mihaela Barbarić. Medu njima su bile i uršulinke iz Irske unije kao i iz Unije Sv. Angele Merici. Sr. Ruth Durick iz Australije animirala je susret. Glavna tema susreta bila je: Osnaženi i preobraženi Duhom Svetim: Što god vam rekne, učinite.

Opširnije...

Hodočašće u Udbinu

22.06.2017

Hodočašće u Crkvu hrvatskih mučenika u Udbinu bilo je 22. 6. 2017. u sklopu godišnjeg susreta sestara naše provincije. Uz misno slavlje i molitvu križnoga puta, duhovno i poticajno tumačenje svetišta primile smo od samoga župnika vlč. Jospia Šimatovića.

Opširnije...
Str. 1 od 2  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors