Vi ste ovdje:   Aktualno

Internacionalni susret uršulinki u Rimu

12.07.2017

Na susretu mlađih sestara uršulinki koji se održavao u Rimu od 2. do 9. srpnja 2017. sudjelovalo je 30 sestara uršulinki Rimske unije iz svih provincija i kontinenata cijeloga svijeta. Iz Hrvatske provincije bile su dvije predstavnice s. Irena Jozić i s. Damjana Mihaela Barbarić. Medu njima su bile i uršulinke iz Irske unije kao i iz Unije Sv. Angele Merici. Sr. Ruth Durick iz Australije animirala je susret. Glavna tema susreta bila je: Osnaženi i preobraženi Duhom Svetim: Što god vam rekne, učinite.

Opširnije...

Hodočašće u Udbinu

22.06.2017

Hodočašće u Crkvu hrvatskih mučenika u Udbinu bilo je 22. 6. 2017. u sklopu godišnjeg susreta sestara naše provincije. Uz misno slavlje i molitvu križnoga puta, duhovno i poticajno tumačenje svetišta primile smo od samoga župnika vlč. Jospia Šimatovića.

Opširnije...

Prva pričest u Uršulinskoj crkvi

21.05.2017

Kako smo se obradovali slavlju prve pričesti u Uršulinskoj crkvi 21. svibnja 2017. Naših trinaestero učenika Katoličke osnovne škole Svete Uršule kroz dodatnu katehezu sa s. Damjanom pripremali su se marljivo tijekom čitave godine. Euharistijsko slavlje bilo je prava radost njima, njihovim roditeljima i svim okupljenima.

Opširnije...

Provincijalna konferencija 18. - 20. 4. 2017.

21.04.2017

„S Djevicom Marijom služiti Bogu  i ljudima“ bila je tema Provincijalne konferencije na kojoj je većina sestara naše provincije sudjelovala u Varaždinu 18. – 20. travnja 2017. Program je bio ispunjen zajedničkom molitvom uz animiranje pojedinih sestara, međusobnom razmjenom iskustava i mišljenja, a 19. je travnja predavanje održao vlč. Josip Vrančić, koji nam je dao snažan poticaj za vjernije služenje i predanje, u vjeri, Gospodinu, po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju.

Opširnije...

Susret dječjih zborova 2017. g.

12.03.2017

I ove je godine u organizaciji Uršulinskog samostana u Varaždinu bio susret dječjih zborova 11. 3. 2017. u Varaždinu. Na susretu su sudjelovali zborovi iz Zagreba: iz župe sv. Petra, Gračana, Utrina-Zapruđa i Dugava, te naš školski zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Opširnije...

Održana duhovna obnova za djevojke

28.02.2017

Od 24. - 26. veljače u samostanu sestara uršulinki održana je duhovna obnova za djevojke pod geslom “Ljubav zove“.

Cijela duhovna obnova, nagovori i rad se temeljio na upitu kojeg je Isus uputio Petru: „Šimune Ivanov, ljubiš li me?“ (usp. Iv 21,16) , o čemu se propitkivalo tridesetak djevojaka zajedno sa sestrama, postulanticom Marijom, kandidaticom Kristinom te svećenicima vlč. Borisom i p. Petrom.

Opširnije...

Godišnjica zajednice 'Gorući grm' u Zenici

25.02.2017

24. veljače 2017, iako s malim zakašnjenjem, mladi naše župe proslavili su 18. godišnjicu postojanja i djelovanja zajednice mladih „Gorući grm“.  Druženje, u kojem su sudjelovale  s. Gabrijela i  sestre iz zajednice, kao i župnik, započelo je prigodnom prezentacijom „Izuj obuću“ kroz koju smo razmišljali o kvaliteti naše komunikacije kako s Bogom tako i međusobno. Uslijedila je  podjela poticaja koje smo prepoznali kroz ponuđeni sadržaj. Za ovu obljetnicu mladi su dobili  prigodnu iskaznicu kao članovi zajednice mladih.

Opširnije...

Susret djece prijateljica sv. Anđele u Zagrebu

24.01.2017

U nedjelju 22. siječnja 2017. godine u uršulinskom samostanu u Vlaškoj ulici, održan je susret djece prijateljica svete Anđele pod geslom "Bog želi samo naše dobro i radost." Susret se temeljio na liku sv.Anđele kao svjedokinji radosti. Tako je cilj susreta bio upoznati tu stranu Anđelinog života, u kojem je tako živa duhovna radost, koja joj je pomogla da nadvlada sve prepreke na koje je nailazila, i uz koju je lakše nosila životni križ.

Opširnije...
Str. 1 od 2  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors