Susret dječjih zborova u Zagrebu

Susret zborova
14. travnja u poslijepodnevnim satima u Utrini, u župi sv. Ivana evanđeliste održan je susret zborova tri zagrebačke župe na kojima djeluju sestre uršulinke. Susret smo započeli pjesmom.

Opširnije...

Sto godina posvete uršulinki Srcu Isusovu u Varaždinu

UZ 100-GODIŠNJICU POSVETE, 3. VELJAČE 2018.
POSVETA NAŠE ZAJEDNICE U VARAŽDINU PRESVETOM SRCU ISUSOVU, 3. VELJAČE 1918. GODINE


Ratne grozote harale su cijelom Europom. Ginuli su nedužni ljudi, a početak rata bio je povezan sa sarajevskim atentatom. Ljudi su se pomagali kako su znali i mogli, a i naš samostan s učenicama u tome je dao svoj veliki prilog - usp. članak HAZU: „Doprinos Uršulinskog samostana za vrijeme 'Velikog rata'“. Tada su tako nazivali Prvi svjetski rat, jer se nitko nije nadao da će dvadesetak godina kasnije buknuti još jedan veći i krvaviji, koji će uključiti veliki dio svijeta.
No Bog za svako vrijeme diže svoje prijatelje da nešto krasno načine za svijet, za Crkvu. Tako je o. Mateo Crowley Bowey, počeo širiti po cijelom svijetu posvetu Srcu Isusovu. O tome kako se odazvala naša zajednica piše tadašnja glavarica i kroničarka, Majka Klaudija Boellein:

Opširnije...

Proslava sv. Anđele 2018.g.

U Varaždinu je proslava sv. Anđele bila u znaku primanja novih članica u grupu Prijateljice sv. Anđele. Za vrijeme misnog slavlja, one su izrekle svoja obećanja i tako postale punopravne članice ove grupe koja se redovito okuplja na mjesečnim susretima u našem samostanu. Što kažu neke od njih?

Opširnije...

VRIJEDNOST OPROSTA U KATOLIČKOJ CRKVI

Radio Marija, "DUHOVNI OBZORI"
31. listopada 2017. u 17.00 sati
             Pripremila: s. Jasminka Pomper, OSU

Opširnije...

PROSLAVA 50. OBLJETNICE DOLASKA URŠULINKI U ZENICU

PROSLAVA 50. OBLJETNICE DOLASKA I DJELOVANJA SESTARA URŠULINKI
Povodom 50-e obljetnice dolaska prvih sestara uršulinki i apostolskog djelovanja do danas, u našoj župnoj zajednici s radošću smo se pripremali kako bi 14. i 15. listopada ove godine proslavili ovaj jubilej. Naš nas je župnik don Vladimir oduševljeno poticao kroz župne oglase i osobne pozive da dođemo u subotu, 14. listopada na svečanu večernju svetu misu i druženje u katehetskoj dvorani. I, doista smo se okupili u velikom broju.

Opširnije...

Biskupijski susret ministranata u Varaždinu

U subotu, 7. 10. 2017. bio je biskupijski susret ministranata Varaždinske biskupije u Varaždinu. Tradicionalni susret u Ludbregu ove godine je izvanredno premješten u Varaždin zbog proslave 20. godišnjice biskupije. Po crkvama grada bili su raspoređeni ministranti po dekanatima i svakoj se crkvi odvijao isti program.

Opširnije...

Hodočašće na Mariju Bistricu s obiteljima

U nedjelju, 24. 9. 2017. obitelji našega Dječjeg vrtića i Katoličke oš, odazvale su se na hodočašće na Mariju Bistricu i tako zajedno molili blagoslov za novu pedagošku i školsku godinu. Bilo je predivno zajedništvo i radost, unatoč lošem vremenu. Zajednički križni put prilagođen za djecu bio je također okrepa uz svetu misu koja je sve ohrabrila.

Opširnije...

Ulazak u novicijat s. Marije Pije Jurić

Na blagdan Velike Gospe, u generalnoj kući u Rimu naša Hrvatica Marija Jurić primljena je u međunarodni novocijat. Tom svečanom činu nazočile su s. Ksenija, provincijalna glavarica i s. Jasna. Naša je Marija, uz svoje krsno ime, uzela još i ime s. Pia. Molimo njoj i svim novakinjama Europe hrabro i velikodušno srce kojim će otkrivati volju Božju u svom životu i poslanju koje im je Gospodin namijenio.

Opširnije...

Proslava srebrnog jubileja s. Katarine Visković

Na blagdan Velike Gospe u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu svečano je proslavila i obnovila svoje zavjete naša s. Katarina Visković koje je prije 25 g. položila na istome mjestu. Cijela je zajednica zahvalila Bogu za dar poziva i odaziva naše s. Katarine.

Opširnije...

Europski susret juniorki

Na europskom susretu juniorki koji se održavao u Sloveniji od 16. do 22. srpnja 2017. sudjelovalo je 18 sestara uršulinki Rimske unije iz svih europskih provincija. Iz Hrvatske provincije sudjelovala je juniorka s. Nikolina Klarić.

Osim predstavljanja naših provincija imale smo dan duhovne obnove kao i iskustvo služenja (Serviam) po određenim zajednicama. Tjedan smo završili vječnim zavjetima s. Helene Eržen te smo zajedno s njom slavile Gospodina.

 

Opširnije...