Vi ste ovdje:   Zajednice / Iz Novog Zagreba

Proslava sv. Anđele Merici u Novom Zagrebu

04.02.2016

U župama,  sv. Ivana i sv. Mateja u Novom Zagrebu za slavlje sv. Anđele pripremali smo se sa Prijateljicama sv. Anđele  i prisutnim vjernicima devetnicom na večernjim Misama. Na sam dan Utemeljiteljice sudjelovao je lijep broj vjernika i školska djeca koja su svojim pjevanjem pridonijela ljepoti molitvenog slavlja. Nakon sv. Mise bilo je druženje djece i roditelja u vjeronaučnoj dvorani. Na njihovim licima se vidjelo zadovoljstvo i radost, a mi sestre smo zahvalne Bogu za ovakvu proslavu naše Majke koja nas prati svojim zagovorom i blagoslovom.

Opširnije...

Dječji križni put na Ksaveru

08.03.2015

Na već tradicionalnom dječjem križnom putu na Ksaveru na kojemu sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi našeg župnog dekanata, sudjelovala su i ove godine naša djeca iz župe sv. Mateja u Dugavama i iz župe sv. Ivana Evanđeliste iz Utrina. Križni put predmolio je župnik sv. Mateja u Dugavama vlč. Vjekoslav Jakopović, a molitve na postajama čitala su i djeca iz naših župa koja su na križnom putu sudjelovala uz pratnju roditelja, vjeroučiteljice Janje te sestara s. Branislave i s. Suzane.

Opširnije...

Susret dječjih zborova u Varaždinu

07.03.2015

Susret dječjih zborova naših župa održao se u našem samostanu u Varaždinu 07. ožujka, a sudjelovali su dječji zborovi iz zagrebačkih župa: dječji zbor  župe sv. Mateja - Dugave, dječji zbor župe sv. Ivana Evanđeliste – Utrine, dječji zbor župe sv. Petra – centar, dječji zbor župe sv. Mihaela – Gračani, a posebni gost bili su djeca iz 1. razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina.

Opširnije...

Međunarodni dan molitve u svrhu suzbijanja trgovine ljudima

08.02.2015

Prvi Međunarodni dan molitve i razmišljanja u svrhu suzbijanja trgovine ljudima, obilježili smo molitvom i zajedničkim bdijenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u našem samostanu u Utrinama, pridružujući se i svim našim sestrama Rimske Unije. Upalili smo svjetlo pet svijeća i na taj način simbolično podržali upaljeno svjetlo protiv trgovine ljudima na dan kada se slavi liturgijski spomen dan sv. Bakhite, sudanske svetice koja je nakon ropstva postigla slobodu te izabrala posvećeni život.

Opširnije...

Proslavljen dan posvećenog života

03.02.2015

Dan posvećenog života - Svijećnica proslavljen je u ponedjeljak, 02. veljače u zagrebačkoj katedrali, euharistijskim slavljem koje je predvodio pomoćni biskup Valentin Pozaić u zajedništvu s pomoćnim biskupom Mijom Gorskim, predsjednikom Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jurom Šarčevićem, te tridesetak svećenika.

Opširnije...

Dan posvećenog života

02.02.2015

Dan posvećenog života – Svijećnica, proslavit će se svečanom Svetom Misom u zagrebačkoj katedrali u 18:00 sati. Euharistijsko slavlje predslavi pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić, a Misu pjeva Redovnički band aid. Konferencija za tisak u povodu Dana posvećenog života održat će se u 10:00 sati u prostorijama HKVRPP-a, Prilaz Gjure Deželića 75, na temu KRŠĆANSKA I REDOVNIČKA OBITELJ NADA I BUDUĆNOST HRVATSKE.

Opširnije...

Svetkovina sv. Anđele

27.01.2015

Na svečanoj Svetoj Misi u 18:30 sati, u župi sv. Mateja u Dugavama proslavili smo svetkovinu sv. Anđele. Vlč. župnik Vjekoslav Jakopović u propovijedi je posebno zahvalio okupljenim župljanima, Prijateljicama sv. Anđele i našim sestrama, i svima koji ljubavlju, zajedništvom i brigom za druge djeluju na župi nadahnuti djelima i osobom sv. Anđele Merici.

Opširnije...

Devetnica sv. Anđeli

18.01.2015

U našem samostanu u Utrinama i u župi sv. Mateja u Dugavama započeli smo Devetnicu sv. Anđeli Merici koja će trajati do 27.01. kada slavimo svetkovinu svete Anđele, naše utemeljiteljice. U župi svetog Mateja u Dugavama, devetnicu je prije nedjeljne Svete Mise započela sestra Suzana, a poslije toga svaki dan prije Svete Mise prijateljice sv. Anđele čitaju tekst Pravila sv. Anđele o evanđeoskim savjetima.

Prva tri dana razmatrali smo o poslušnosti, slijedeća tri dana o djevičanstvu, a zadnja tri dana devetnice razmatrat ćemo o evanđeoskom savjetu siromaštva.

Opširnije...

Zg-Novi Zagreb - proslava sv. Anđele 2014. g.

27.01.2014

U Novom Zagrebu, u župi Utrina-Zapruđe Središće proslavljena je na sam dan 27. siječnja večernjom sv. Misom. Vlč. župnik Konrad Žižek je nadahnutom propovijedi ocrtao lik sv. Anđele, a Prijateljice sv. Anđele sudjelovale su u čitanju Božje riječi, molitvi vjernika  i zajedno djecom uzveličale  slavlje! Vjernici su bili radosni kad su dobili sličicu sa mislima svete Anđele, a djeca su se veselila slatkišima.

Opširnije...

Božić u Dugavama 2013. g.

05.01.2014

Na dječjoj polnoćki, uz kreativnost djece, prije mise dramski prikaz kojeg je uvježbala s. Mihaela...

 

 

 

 

 

 

 

Opširnije...
Str. 1 od 2  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors