Sestre u Zenici i Ustanova za odgoj i obrazovanje

SESTRE URŠULINKE S PREDSTAVNICIMA USTANOVE ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Susret je upriličen 27. kolovoza u Samostanu sestara uršulinki u župi sv. Josipa u Zenici

U Samostanu sestara Uršulinki u župi sv. Josipa u Zenici, 27. kolovoza upriličen je susret direktorice Javne ustanove „Predškolski odgoj i obrazovanje“ gđe. Edine Hodžić i poglavarice Samostana sestre Gabrijele Hrgić, a na sastanku su sudjelovali i generalni tajnik Odbora za međureligijsku suradnju gosp. Kenan Hodžić  – Zenica i sestra Irena.

U toplom i srdačnom ozračju u Samostanu sestara Uršulinki središnje teme razgovora bile su odgojno-obrazovni proces, metode pospješivanje odgoja djece jasličkog i predškolskog uzrasta te djelovanje i uloga vjerskih zajednica i Crkava na tom planu, stoji u priopćenju iz Odbor za međureligijsku suradnju.

Direktorica Hodžić je svoju nastupnu posjetu vjerskim zajednicama i Crkvama u Zenici ciljano započela od Samostana sestara Uršulinki čija je karizma odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Sestra Gabrijela je zahvalila na posjeti i inicijativi za suradnju na polju odgoja mladih naraštaja i naglasila da ove dvije institucije trebaju izgrađivati dublje i čvršće odnose. Tajnik Hodžić je izrazio zadovoljstvo i živo nadanje da će susreti predstavnika ovakvih institucija biti češći te izrazio spremnost djelatnika Odbora da pomognu na tom planu. „Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici u prošlim je godinama svojim djelovanjem pokazao da je čvrsto opredijeljen ka društveno korisnom radu. S Javnom ustanovom zeničkih vrtića imamo jako dobru suradnju kao i s našim Samostanom sestara Uršulinki i te dobre odnose i plemenita iskustva iskoristit ćemo u zbližavanju i plodnoj suradnji ove dvije Institucije u našemu gradu“, kazao je tajnik Hodžić. (kta)