Zenica - proslava sv. Anđele 2014. g.

U crkvi smo zajedno s vjernicima nakon popričesne molitve svaki dan u devetnici molili molitvu za nova zvanja. U subotu 25. siječnja imali smo susret s mladima na temu "Anđela naš uzor". Na susretu smo imali i goste iz župe Rankovići, tri djevojke i jedan mladić. Toga je dana na Radio Zenici o sv. Anđeli  i o djelovanju sestara uršulinki govorio župnik župe sv. Ilije u Zenici, fra Zdravko Anđić. Bilo je zaista dobro pripremljeno.

Na sam blagdan smo imali večernju sv. Misu koju je predslavio don Anto Ledić u koncelebraciji s našim župnikom don Vladimirom Pranjićem i sa ostalim zenickim zupnicima. Uglavnom su svi župnici oglasili na svojim župama da je 27. siječnja proslava zaštitinice i utemeljiteljice sestara uršulinki. Odazvao se lijep broj vjernika. Na kraju sv. mise, Mateo Marković je u ime Goruće grma čestitao sestrama i zahvalio Bogu za sve dobro koje čine u  župi. Don Anto je imamo prekrasnu propovijed o sv. Anđeli. Između ostalog je rekao da je Anđela bila žena srca, a ne mozga.

Nakon sv. Mise uslijedila je večera zajedno sa zeničkim svećenicima i sestrama. Pred nama je još jedan susret koji će biti u srijedu s Udrugom katoličkih žena grada Zenice. Za tu prigodu s. Gabrijela će im predstaviti sv. Anđelu kao uzor ženi i majci.