Dječje ljeto u Zenici

DJEČJE LJETO U ŽUPI SV. JOSIPA U ZENICI
Vođeni motom "Budimo povezani jedni s drugima vezom ljubavi" organizatori su željeli s djecom promišljati o obitelji kao Božjem daru te o obiteljskim vrijednostima

U župi sv. Josipa u Zenici, 17. i 18. lipnja 2014., po prvi put ostvaren je projekt “Dječje ljeto” u koji se uključilo 60-ak djece osnovne škole. Ideja za ovakav susret potekla je od mladih animatora župe. U ostvarenju programa sudjelovale su sestre uršulinke: s. Gabrijela i s. Irena te vjeroučitelj u župi Miroslav Majstorović. Župnik, vlč. Vladimir Pranjić, velikodušno je podržao ideju i zauzeto sudjelovao u realizaciji, kako duhovno tako I materijalno.

Vođeni motom “Budimo povezani jedni s drugima vezom ljubavi” organizatori su željeli s djecom promišljati o obitelji kao Božjem daru te o obiteljskim vrijednostima koje bi trebalo više živjeti u svojim obiteljima. Program je bio zaista bogat i raznolik, na čemu posebno treba zahvaliti mladim animatorima iz župe koji su na ovom susretu pokazali koliko su naučili kroz formaciju animatora koju su stekli u Centru za mlade “Ivan Pavao II” iz Sarajeva. Izmjenjivale su se kreativne radionice, ples, pjesma, osobni i rad u skupinama, igra i natjecanja kroz što su svi sudionici mogli otkriti i razvijati svoje sposobnosti. Isus je imao glavno mjesto u cijelom programu. Dan je započinjao molitvom a završavao Svetom misom na kojoj su djeca sudjelovala svojom pjesmom i čitanjem.

Rezultate rada kroz dva dana djeca su predstavila u programu koji je upriličen nakon večernje Svete mise drugog dana. Svaka skupina je na svoj način podijelila nešto od svog rada. Na večernjoj Svetoj misi te programu odazvao se lijep broj roditelja za koje su djeca izradila prigodne pozivnice. Radost je bila obostrana. I djeca i roditelji su poželjeli da se upriliči više ovakvih susreta kroz koje će djeca kroz druženje, molitvu, radionice i igru nešto naučiti što će sutra primijeniti u svom svakodnevnom životu. (kta)