Veličanstveni SHKM u Dubrovniku 2014. g.

Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku na kojem se okupilo više od 35.000 mladih iz Hrvatske i svijeta protekao je veličanstveno i dostojanstveno. Unatoč teškim vremenskim uvjetima mladi su Grad ispunili radošću, veseljem i zajedništvom u vjeri.  Susret je započeo jučer svečanim otvorenjem u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika obraćanjem dubrovačkog biskupa Mate Uzinića: "Prije dvije godine preuzeli smo križ u Sisku. Ali pokazalo se da taj križ nije križ nego blagoslov. A taj naš blagoslov ste zapravo vi, naši mladi – dobrodošli!" Podizanjem barjaka SHKM-a i izvedbom himne "Na slobodu pozvani" Susret je službeno otvoren.

Opširnije...

World youth day 2016 Krakow

Zadnji tjedan srpnja 2016. godine rezerviran za Svjetski dan mladih

Opširnije...

Dubrovnik nas očekuje....

Rekordan broj prijava za SHKM u Dubrovniku!
Za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine, zaprimljen je rekordan broj od 31.917 prijava, te je procjena da će, uz mlade Dubrovačke biskupije, u Dubrovniku sudjelovati preko 35.000 sudionika, što će biti najveće okupljanje mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine.

Opširnije...

SHKM u Dubrovniku 2014. g.

Organizacijski odbor Dubrovačke biskupije za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se 2014. godine održati u Dubrovniku, odredio je na svojoj konstituirajućoj sjednici u subotu, 23. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu točan datum i geslo susreta.
Datum održavanja bit će 26. i 27. travnja 2014. godine, a susret će se odvijati pod geslom „Na slobodu pozvani“ (Gal 5,13).
Izbor gesla odredilo je upravo mjesto održavanja - grad Dubrovnik uz kojeg se veže pojam slobode, a termin je dijelom uvjetovan početkom turističke sezone i gužvama koje tada nastaju u Dubrovniku.
Predsjednik odbora je generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić, a na prvom sastanku, uz biskupa dubrovačkog mons. Matu Uzinića sudjelovali su voditelji različitih pododbora koji će provesti organizaciju susreta 2014. godine u Dubrovniku.

Opširnije...

Kako bijaše u Sisku na SHKM?

U SVJETLOSTI HODIMO! 05. i 06. svibnja 2012.

»Neka bude svjetlost! I bi svjetlost!« (Post 1,3)
Naša hrvatska katolička mladež iz svih naših (nad)biskupija kao i izvan domovine, svaka u svojoj boji, s osmijehom na licu i svjetlom u srcu, okupila se u Sisku, drevnom gradu, na čijim ulicama su ih dočekivali domaći animatori u zelenim majicama, narodnim nošnjama, kolačima i srdačnom dobrodošlicom.

Opširnije...

Kako teku pripreme? svibanj 2012.g.

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI
Ususret nacionalnom susretu mladih u Sisku 05. i 06. svibnja 2012.
Zašto susret u Sisku?
Nacionalni susreti, biskupijski, dekanatski, svjetski susreti, tjedni i mjesečni susreti… Čemu? Imaju li oni smisla? Zašto toliki trud oko organizacije, stvaranja, čemu tolika susretanja kad »živimo u dekadentnom vremenu gdje mladi više ne poštuju roditelje; drski su, nestrpljivi, posjećuju taverne i nemaju nikakve samokontrole…« kako piše na jednoj egipatskoj grobnici iz 3000 g. prije Krista. Jesu li današnji mladi isti? Bolji? Lošiji? Iskreno vjerujem i znam: nipošto!

Opširnije...

Kako teku pripreme? Travanj 2012.g.

Članak u »Glasniku Srca Isusova i Marijina« za travanj 2012. g.

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI
SISAK, 05. i 06. svibnja 2012.
U prošlom broju upoznali smo se s himnom, logom i geslom SHKM-i u Sisku. U toku su prijave za susret. Prijaviti se mogu svi mladi od 16. do 29. g. u svoje župe, koji su dolazili na pripremne kateheze i molitve u svoje župe ili dekanate. Ovaj će susret imati i izraženi humanitarni karakter i to tako što će 50% od kotizacije koju će sudionici susreta plaćati, ići za Zakladu » Fra Bonifacije Pavletić« za školovanje siromašnih studenata.

Opširnije...

Kako teku pripreme? Ožujak 2012.g.

Izvještaj Odbora HBK za mlade na svojoj redovitoj sjedinici u Zagrebu 21. 03. 2012. OPŠIRNIJE OVDJE

Izvještaj Odbora HBK za mlade na svojoj redovitoj sjedinici u Zagrebu 26. 01. 2012. OPŠIRNIJE OVDJE

Pastoral mladih Sisačke biskupije (web)

Članak u »Glasniku Srca Isusova i Marijina« za ožujak 2012. g.
Dragi čitatelji!
Preda nama je 8. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati u Sisačkoj biskupiji, točnije u samom Sisku.

Opširnije...

Podjeljka svjetiljki u Varaždinskoj biskupiji

Svečana podjela svjetiljki dekanatima  Varaždinske biskupije bila je 26. 11. 2011. na misi uoči prve nedjelje došašća. Bio je tu ujedno i prvi korak u pripremi za SHKM u Varaždinskoj biskupiji... Više o tome čitajte OVDJE!

Opširnije...

Svečana podjela svjetiljki u Sisku

Na sastanku Odbora HBK za mlade u Sisku  27. 10. 2011. su naši nad/biskupijski povjerenici za pastoral mladih, te predstavnici redovnika i redovnica, ponijeli, od biskupa domaćina mons. Vlade Košića, blagoslovljene replike Kvirinove svjetiljke (uljanice iz 4.st. pronađene u Sisku). Simbol je to zajedništva čiji će se vrhunac dogoditi u Sisku u svibnju sljedeće godine.

Opširnije...