Duhovna obnova za mlade u Zenici

Duhovna obnova za mlade u Zenici 25. i 26. 11. 2012.
U želji da Godinu vjere živimo što dublje, 25 i 26 studenog 2012,  organizirale smo duhovnu obnovu za dvije skupine mladih iz naše župe: jedna skupina 7., 8. i 9. razred, a druga srednjoškolci.

Duhovna obnova za mlade u Zenici 25. i 26. 11. 2012.
U želji da Godinu vjere živimo što dublje, 25 i 26 studenog 2012,  organizirale smo duhovnu obnovu za dvije skupine mladih iz naše župe: jedna skupina 7., 8. i 9. razred, a druga srednjoškolci. Mlađi su sa zanimanjem pratili Poziv proroka Samuela te poželjeli sve više stvarati u sebi prostore tišine kako bi i oni mogli čuti Gospodinov poziv. Razveselila ih je istina da Bog računa sa svakim od njih, svatko mu je važan. Bog sa svakim ima predivan plan, ali ga bez njega ne može ostvariti. Zato je potrebno osluškivati i surađivati.
Srednjoškolci su si kroz rad u skupinama pokušali posvijestiti sve izazove koje im nudi svijet, ali jednako tako i ponude koje pred njih stavlja vjernički život. Zajednički smo tražili »zdence čiste, žive vode« na kojima želimo crpsti kroz ovu godinu. Na oba susreta, uz s. Gabrijelu, bila je i postulantica Danijela Koljđeraj čije svjedočanstvo su mladi pratili s velikim zanimanjem. Pjesma, molitva i euharistijsko klanjanje potkrijepili su naše dobre odluke i želje i vremenu koje je pred nama: zajedno živjeti i svjedočiti svoju vjeru u ovoj našoj sredini. (s. Gabrijela Hrgić, OSU)