Sv. Nikola u vrtiću danas

U utorak, 06. 12. 2011. ujutro naš je vrtić posjetio sv. Nikola, zaštitnik našega grada i ljubitelj djece, malenih i siromašnih…

Djeca su ga dočekala otvorena i radosna srca… Uvjerite se i sami...

Opširnije...

Dan utemeljenja Družbe sv. Uršule

Veličanstveno djelo koje je 1535. g. u Bresci, po nadahnuću Duha Svetoga učinila sv. Anđela Merici, još i danas živi… Prošlo je 476 g. od dana utemeljenja Družbe sv. Uršule na blagdan sv. Katarine Aleksandrijske 25. 11.

Opširnije...

Isus je poseban kralj

To kraljevstvo ne čuvaju teška oklopna vozila i tisuće i tisuće najbolje osposobljenih vojnika. To kraljevstvo ne počiva na raznim ugovorima i promjenjivim politakama saveznika.

Opširnije...

Sveci...???

Sveci…??? iz glavica trogodišnjaka i četverogodišnjaka...
Fabijan: »Bili su dobri ljudi. Voljeli su Božeka.«
Tvrtko: »I Isusa.«
Brigita: »I Mariju.«

Opširnije...

Proslava sv. Uršule 2011. i Dana vrtića u Varaždinu

Blagdan sv. Uršule 21. 10. za naš je vrtić VELIKI dan!

19. 10. 2011. svetom misom u 16:30 sati zajedno s roditeljima, djedovima i bakama naših vrtićanaca proslavili smo blagdan svete Uršule, zaštitnice našeg vrtića.

Svetu misu je predvodio preč. Franjo Biškup, a liturgiju je animirala naša s. Damjana dirigirajući djeci i tatama sviračima. Ove godine imali smo svirački trio : gitara -  tata Hranjec, klavijatura – tata Malbašić i violina – tata Jerbić.

Opširnije...

Dani kruha

Dani kruha i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva

Kruh je čovjeku oduvijek bio nešto bez čega ne može. Ne kažu uzalud stari: »Svega se čovjek zasiti, ali kruha nikad.«
Dan kruha je poseban dan, dan kad veličamo život. Čudesno je to kako iz zlatnoga klasa pšenice i njezina maloga zrna nastaje kruh – hrana prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Opširnije...

Blagdan sv. Franje

Danas, na blagdan sv. Franje Asiškoga djeca su s tetama odgojiteljicama našeg vrtića »Sv. Uršula« čestitali našim dragim fratrima 'preko puta' njihov blagdan.
Gvardijan samostana i braća s radošću su dočekali djecu koja su im pjesmom Bog te ljubi i Uršulo, sveta Uršulo čestitali blagdan. Djeca su za nagradu dobila bombone i sličice što je za njih veeeeelika nagrada!

Opširnije...

Završna priredba

Kad se male ruke slože.... u vrtiću nastaje puno toga lijepog...igra se, pleše, pjeva, slika....a može se i za sve to dobiti i prava pravcata DIPLOMA. Tako je naših 9 predškolaca dobilo diplomu za prijateljstvo, druženje, radost, pruženu ruku, pažnju i zagrljaj. Na završnoj svečanosti 11. lipnja 2011. oprostili smo se od naših predškolaca i  poželjeli im sretno đačko doba. Zahvalili smo se i našoj sestri Elviri i Mihaeli za sav trud i puno srca i ljubavi koje su ugradile u ovaj vrtić.

Opširnije...

Dječja olimpijada u Varaždinu

Tradicionalna i jubilarna Dječja olimpijada u Varaždinu i ove je godine okupila mnoge dječje vrtiće. Sudjelovao je i naš vrtić 'Sv. Uršula' u tri discipline: nogomet za dječake, nogomet za djevojčice, te trčanje. U nogometu su dečki osvojili nagradu 'fair play'... a teta Ksenija u disciplini za odgojiteljice osvojila je PRVU nagradu: četiri gume za auto i kozmetiku za auto! Bravo teta Ksenija!!!!

Opširnije...

Misa za privatne dječje vrtiće grada Varaždina

Družili smo se s djecom iz drugih vrtića i ugostili DV Fijolicu iz Preloga te slavili svetu misu u  našoj crkvi zajedno s djecom ostalih varaždinskih privatnih vrtića. Zamislite 250 predškolske djece u našoj crkvi!!! Iz klupa su se vidjele samo glave!

Opširnije...