Vi ste ovdje:   Vrtići / DV »Sv. Uršula«

Posjet II. gimnaziji Varaždin

23.11.2017

U sklopu projekta „ Zanimanja naših roditelja“  odgojitelji i djeca iz odgojne skupine „ Pčelice“ posjetili su II.  Gimnaziju u kojoj predaje njemački jezik mama od našeg Jerka. Na ulazu škole dočekali su nas učenici i profesorica njemačkog jezika. Pokazali su nam veliko školsko igralište na kojem smo se poigrali, sudjelovali smo na satu matematike, pisali brojeve na ploči i crtali. U učionici njemačkog jezika pogledali smo crtić na njemačkom i na kraju su nas počastili klipićima, sokom i slatkišima. Otišli smo zadovoljni i sretni uz obećanje da ćemo  se upisati u gimnaziju kad narastemo.

Opširnije...

Proslava Dana vrtića 2017.g.

23.10.2017


U ponedjeljak, 23. 10. 2017., proslavili smo blagdan Zaštitnice našeg vrtića. Devetnicom svetoj Uršuli, moleći u vrtiću i po obiteljima, pripremili smo se za taj dan. Predškolci su uvježbali recital Legenda o svetoj Uršuli koji su izveli prije svete mise.

Svetu misu je predslavio prečasni Franjo, a djeca su radosno pjevala  pod dirigentskom palicom naše sestre Damjane i uz sviranje dragih roditelja svirača. Poslije svete mise slavlje se nastavilo u blagovaonici Duhovnog centra i atriju uz zakusku koju su zajedno pripremili roditelji i sestre uršulinke.

Opširnije...

Posjet mlinu

09.10.2017

U vrijeme kada slavimo dane kruha, hrane i plodove zemlje, djeca i odgojitelji starije i srednje vrtićke grupe odlučili su posjetiti pravi mlin, kako bi saznali gdje se i kako melju žitarice od kojih naše mame, bake i pekari izrađuju kruh i fina peciva.
Šetnju do mlina iskoristili smo za promatranje promjena u prirodi i prometa u kojem će naši budući školarci sudjelovati. U mlinu nas je dočekao ljubazni mlinar i poveo nas do stepenica. Penjanje po stepenicama bila je prava mala avantura, ali smo se uspješno popeli do strojeva koji melju pšenicu.
Puni novih spoznaja i doživljaja vratili smo se u naš vrtić.

Opširnije...

Posjet Gradskoj knjižnici Metel Ožegović

04.10.2017

Djeca odgojne skupine "Ribice" u srijedu, 04.10.2017. boravili su u Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović. Gospođa Snježana Španić, knjižničarka, predivno nas je primila i potanko sve objasnila, pokazala upravo ono što nas je najviše zanimalo. Razgledavali smo zanimljive knjige, a najviše nas je razveselia knjiga s 3D naočalama. Naučili smo što sve krije knjižnica i gdje se moramo obratiti kada nas nešto jako zanima.

Opširnije...

Završna svečanost »Ribice« 2017.

20.05.2017

20.05.2017. u 10.00 sati srednja odgojna skupina „Ribice“ imala je završnu svečanost i uprizorila život Marije od Utjelovljenja, uršulinke misionarke. Bilo je to radosno druženje s „Marijom od Utjelovljenja“ i „ Indijancima u Kanadi“ kojima je navijestila Radosnu vijest.

Opširnije...

Dječja olimpijada u Varaždinu 2017.

18.05.2017

Dana 18.svibnja 2017. djeca starije odgojne skupine " Leptirići " sudjelovala su  na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji se održao na varaždinskom stadionu " Sloboda ". Dječja Olimpijada je započela službenim defileom svih prijavljenih natjecatelja iz Dječjih vrtića grada Varaždina, a Olimpijske igre su " otvorene " paljenjem olimpijskog plamena.

Opširnije...

Majčin dan u vrtiću 2017.g.

10.05.2017

U srijedu, 10.05.2017. proslavili smo MAJČIN DAN. Na svetoj misi koju je predslavio prečasni Franjo Biškup molili smo i pjevali za naše mame. Djeca su izvela i kratki splet recitacija u čast našim mamama te na kraju gromoglasno otpjevala pjesmu „Mama“ autora Jadranka Bobaš.

Djeca su izradila prekrasne slike za mame, a tate su pripremile zakusku za mame te se veselo druženje nastavilo na vrtićkom dvorištu.

Opširnije...

Obavijest za upis

28.04.2017

Dječji vrtić Sveta Uršula

Uršulinska 3

Varaždin

 

                              OBAVIJEST

 

 Upis djece za pedagošku godinu 2017. /2018.

Održat će se predaja zahtjeva

od 24. travnja do 10. svibnja 2017. godine.


Uvjeti upisa:
Uz zahtjev za upis djeteta roditelj, odnosno skrbnik, prilaže:
•fotokopiju izvatka iz matice rođenih ili rodnog lista djeteta ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta
•potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa,
•potvrdu o mjestu prebivališta djeteta.
•fotokopije osobne iskaznice oba roditelja

Objava rezultata upisa: 18. svibnja 2017. godine.

Roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece bit će 23.05.2017. u 17:00 sati.

 

Varaždin, 24. travnja 2017.                                                                                                                                                                      Ravnateljica

                                                                                            Vesna Valek

 

Opširnije...

Misa za privatne dječje vrtiće grada Varaždina

21.04.2017

U petak, 21.04.2017. u  10 sati, u uršulinskoj crkvi okupili su se vrtićanci iz DV Bajka,  DV Dječji svijet, DV Panda, DV Palčić, DV Vlakić i DV Sveta Uršula te zajedno sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicama slavili svetu misu. Euharistijsko slavlje predvodio je prečasni Franjo Biškup. Tema susreta bila je : CVIJEĆE LJUBAVI ZA MARIJU.
Kroz pjesmu i likovne radove djeca su pokazala svoju ljubav prema Majci Mariji. Crkvom su odjekivali dječji glasovi: "Evo nas pred tobom Marijo, stojimo pred slikom lika tvog. Mi još ne znamo kako treba moliti pa ti ovo cvijeće dajemo."​

Opširnije...

Proslava Dana očeva

17.03.2017

 

U petak, 17.ožujka, uoči blagdana sv.Josipa koji je zaštitnik naših očeva kao i zaštitnik naše domovine Hrvatske, proslavili smo Dan očeva.
Slavlje je započelo zajedničkom svetom misom djece, roditelja i odgojitelja koje je predvodio prečasni Franjo Biškup.

 

 

 

 

Opširnije...
Str. 1 od 17  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors