Vi ste ovdje:   Vrtići / DV »Sv. Uršula«

Posjet mlinu

09.10.2017

U vrijeme kada slavimo dane kruha, hrane i plodove zemlje, djeca i odgojitelji starije i srednje vrtićke grupe odlučili su posjetiti pravi mlin, kako bi saznali gdje se i kako melju žitarice od kojih naše mame, bake i pekari izrađuju kruh i fina peciva.
Šetnju do mlina iskoristili smo za promatranje promjena u prirodi i prometa u kojem će naši budući školarci sudjelovati. U mlinu nas je dočekao ljubazni mlinar i poveo nas do stepenica. Penjanje po stepenicama bila je prava mala avantura, ali smo se uspješno popeli do strojeva koji melju pšenicu.
Puni novih spoznaja i doživljaja vratili smo se u naš vrtić.

Opširnije...

Posjet Gradskoj knjižnici Metel Ožegović

04.10.2017

Djeca odgojne skupine "Ribice" u srijedu, 04.10.2017. boravili su u Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović. Gospođa Snježana Španić, knjižničarka, predivno nas je primila i potanko sve objasnila, pokazala upravo ono što nas je najviše zanimalo. Razgledavali smo zanimljive knjige, a najviše nas je razveselia knjiga s 3D naočalama. Naučili smo što sve krije knjižnica i gdje se moramo obratiti kada nas nešto jako zanima.

Opširnije...

Završna svečanost »Ribice« 2017.

20.05.2017

20.05.2017. u 10.00 sati srednja odgojna skupina „Ribice“ imala je završnu svečanost i uprizorila život Marije od Utjelovljenja, uršulinke misionarke. Bilo je to radosno druženje s „Marijom od Utjelovljenja“ i „ Indijancima u Kanadi“ kojima je navijestila Radosnu vijest.

Opširnije...

Dječja olimpijada u Varaždinu 2017.

18.05.2017

Dana 18.svibnja 2017. djeca starije odgojne skupine " Leptirići " sudjelovala su  na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji se održao na varaždinskom stadionu " Sloboda ". Dječja Olimpijada je započela službenim defileom svih prijavljenih natjecatelja iz Dječjih vrtića grada Varaždina, a Olimpijske igre su " otvorene " paljenjem olimpijskog plamena.

Opširnije...

Majčin dan u vrtiću 2017.g.

10.05.2017

U srijedu, 10.05.2017. proslavili smo MAJČIN DAN. Na svetoj misi koju je predslavio prečasni Franjo Biškup molili smo i pjevali za naše mame. Djeca su izvela i kratki splet recitacija u čast našim mamama te na kraju gromoglasno otpjevala pjesmu „Mama“ autora Jadranka Bobaš.

Djeca su izradila prekrasne slike za mame, a tate su pripremile zakusku za mame te se veselo druženje nastavilo na vrtićkom dvorištu.

Opširnije...

Obavijest za upis

28.04.2017

Dječji vrtić Sveta Uršula

Uršulinska 3

Varaždin

 

                              OBAVIJEST

 

 Upis djece za pedagošku godinu 2017. /2018.

Održat će se predaja zahtjeva

od 24. travnja do 10. svibnja 2017. godine.


Uvjeti upisa:
Uz zahtjev za upis djeteta roditelj, odnosno skrbnik, prilaže:
•fotokopiju izvatka iz matice rođenih ili rodnog lista djeteta ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta
•potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa,
•potvrdu o mjestu prebivališta djeteta.
•fotokopije osobne iskaznice oba roditelja

Objava rezultata upisa: 18. svibnja 2017. godine.

Roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece bit će 23.05.2017. u 17:00 sati.

 

Varaždin, 24. travnja 2017.                                                                                                                                                                      Ravnateljica

                                                                                            Vesna Valek

 

Opširnije...

Misa za privatne dječje vrtiće grada Varaždina

21.04.2017

U petak, 21.04.2017. u  10 sati, u uršulinskoj crkvi okupili su se vrtićanci iz DV Bajka,  DV Dječji svijet, DV Panda, DV Palčić, DV Vlakić i DV Sveta Uršula te zajedno sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicama slavili svetu misu. Euharistijsko slavlje predvodio je prečasni Franjo Biškup. Tema susreta bila je : CVIJEĆE LJUBAVI ZA MARIJU.
Kroz pjesmu i likovne radove djeca su pokazala svoju ljubav prema Majci Mariji. Crkvom su odjekivali dječji glasovi: "Evo nas pred tobom Marijo, stojimo pred slikom lika tvog. Mi još ne znamo kako treba moliti pa ti ovo cvijeće dajemo."​

Opširnije...

Proslava Dana očeva

17.03.2017

 

U petak, 17.ožujka, uoči blagdana sv.Josipa koji je zaštitnik naših očeva kao i zaštitnik naše domovine Hrvatske, proslavili smo Dan očeva.
Slavlje je započelo zajedničkom svetom misom djece, roditelja i odgojitelja koje je predvodio prečasni Franjo Biškup.

 

 

 

 

Opširnije...

Maskenbal 2017. g.

28.02.2017

        U utorak 28.2. djeca našeg vrtića, veseli dječji Fašnik proslavili su u atriju Starog grada. Kako je stajalo na pozivnici za slavlje, domaćin kralj Drašek, kraljica i njegova dvorska ekipa cijelo su jutro dočekivali vrtićku, maskiranu djecu u pratnji odgojiteljica. Mi kao počasni gosti kralja zauzvrat smo dobili dobru zabavu uz neizostavne krafne, pjesmu i ples. Kako je bilo možete pogledati u našoj veseloj fašničkoj fotogaleriji.

Opširnije...

Proslavili smo sv. Anđelu Merici (2017. g.)

31.01.2017

Dan uoči blagdana, 26. 1. 2017. proslavili smo svečanim misnim slavljem našu utemeljiteljicu sv. Anđelu. Misno slavlje je bilo radosno zajedništvo djece iz vrtića i škole. Udružili smo glasove i talente u sviranju, čitanju i pjevanju. Bilo nam je svima super! Najstarija je odgojna skupina u procesiji sa svjetiljkama ušla u crkvu, roditelji su čitali meditaciju, čitanja, molitvu vjernika...

Opširnije...
Str. 1 od 17  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors