Vi ste ovdje:   Vrtići / DV »Sv. Uršula«

Proslava dana očeva

21.03.2018

U srijedu, 21.ožujka, povodom blagdana sv.Josipa koji je zaštitnik naših očeva kao i zaštitnik naše domovine Hrvatske, proslavili smo Dan očeva.
Za proslavu Dana očeva pripremali smo se svakodnevnim pjevanjem, učenjem recitacija, izradom poklona i čestitki za tate... Slavlje je započelo zajedničkom svetom misom djece, roditelja i odgojitelja koje je predvodio prečasni Franjo Biškup. Nakon svete mise bio je prigodni program za naše očeve uz recitacije i pjesme "Moj tata" i "Sretan ti, tata ovaj dan".
Djeca su svojim očevima poklonila prigodne poklone i čestitke.

Opširnije...

Otvorena vrata povodom dana očeva

19.03.2018

U ponedjeljak 19.03. na blagdan Sv. Josipa skupina Ribice otvorila je vrata svojim očevima. Djeca i očevi mogli su se zajedno poigrati, vidjeti što njihovi očevi rade.  Izmjenjivale su se aktivnosti i igre po centrima, naj zanimljivije je bilo u centru građenja, ali bilo je i stolnih igara, crtanja,  friziranja, kuhanja ručkova i plesa uz zvukove violine. Veselju nije bilo kraja. Hvala očevima na otvorenosti i suradnji!

Opširnije...

Svečana proslava Svete Anđele Merici

30.01.2018

U utorak, 30. 01. 2018. svetom misom u 16:30 sati zajedno s roditeljima, djedovima i bakama naših vrtićanaca i školaraca proslavili smo svetkovinu svete Anđele, utemeljiteljice našeg reda. Svetu misu je predvodio preč. Franjo Biškup. Djeca su bila glavni zbor u crkvi, roditelji svirači su svirali, a svi predvođeni dirigiranjem s. Damjane. Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje svih prisutnih.
Zahvaljujemo roditeljima na suradnji.
Hvala sestrama Uršulinkama koje nas prate svojim molitvama.

Opširnije...

Božić 2017. g.

18.12.2017

U ponedjeljak 18. 12. 2017. zajedno s našim vrtićancima i njihovim roditeljima okupili smo se na euharistijskom slavlju da proslavimo Božić. Svetu misu je predvodio naš prečasni Franjo Biškup.
Nakon mise svaka je skupina izrecitirala božićnu čestitku svojim roditeljima, otpjevali smo nekoliko božićnih pjesama.
Misno slavlje su uzveličali naši dragi roditelji svirači. Druženje smo nastavili u blagovaonici uz slastice koje su donijeli roditelji.

Hvala vam što ste bili dio ovog veselja, dio ove svečanosti, dio euharistijskog slavlja, dio radosti proslave rođenja malog Isusa!

Opširnije...

Sv. Nikola, 2017.

06.12.2017

U srijedu 06.12. 2017. došao nam je naš dragi i dugoočekivani sveti Nikola. Kao i svake godine razeselio je djecu ne samo darovima nego i pjesmom, plesom, šalama i igrom.
Djeca su mu zauzvrat otpjevala nekoliko pjesamica koje sveti Nikola jako voli. Nikola je žurio dalje, kaže da ga čeka još mnogo djece...

Opširnije...

Najotmjeniji div u gradu-predstava

04.12.2017

Lutkarsko kazalište Pjetlić Zlatokrijestić gostovalo je u našem vrtiću s predstavom Najotmjeniji div u gradu.Najotmjeniji div u gradu prekrasna je priča Julije Donaldson, vrhunske autorice slikovnica i priča za djecu. Jura je silno želio da ne bude najneuredniji div u gradu. I tako je jednoga dana, ugledavši trgovinu s velikim brojevima, odlučio da je vrijeme da promijeni izgled. Otmjene hlače, otmjena košulja, prugasta kravata i sjajne cipele učinili su Juru sasvim novim divom. Ali putem kući, susreo je različite životinje koje su silno trebale njegovu pomoć i njegovu odjeću!

Opširnije...

Posjet II. gimnaziji Varaždin

23.11.2017

U sklopu projekta „ Zanimanja naših roditelja“  odgojitelji i djeca iz odgojne skupine „ Pčelice“ posjetili su II.  Gimnaziju u kojoj predaje njemački jezik mama od našeg Jerka. Na ulazu škole dočekali su nas učenici i profesorica njemačkog jezika. Pokazali su nam veliko školsko igralište na kojem smo se poigrali, sudjelovali smo na satu matematike, pisali brojeve na ploči i crtali. U učionici njemačkog jezika pogledali smo crtić na njemačkom i na kraju su nas počastili klipićima, sokom i slatkišima. Otišli smo zadovoljni i sretni uz obećanje da ćemo  se upisati u gimnaziju kad narastemo.

Opširnije...

Proslava Dana vrtića 2017.g.

23.10.2017


U ponedjeljak, 23. 10. 2017., proslavili smo blagdan Zaštitnice našeg vrtića. Devetnicom svetoj Uršuli, moleći u vrtiću i po obiteljima, pripremili smo se za taj dan. Predškolci su uvježbali recital Legenda o svetoj Uršuli koji su izveli prije svete mise.

Svetu misu je predslavio prečasni Franjo, a djeca su radosno pjevala  pod dirigentskom palicom naše sestre Damjane i uz sviranje dragih roditelja svirača. Poslije svete mise slavlje se nastavilo u blagovaonici Duhovnog centra i atriju uz zakusku koju su zajedno pripremili roditelji i sestre uršulinke.

Opširnije...

Posjet mlinu

09.10.2017

U vrijeme kada slavimo dane kruha, hrane i plodove zemlje, djeca i odgojitelji starije i srednje vrtićke grupe odlučili su posjetiti pravi mlin, kako bi saznali gdje se i kako melju žitarice od kojih naše mame, bake i pekari izrađuju kruh i fina peciva.
Šetnju do mlina iskoristili smo za promatranje promjena u prirodi i prometa u kojem će naši budući školarci sudjelovati. U mlinu nas je dočekao ljubazni mlinar i poveo nas do stepenica. Penjanje po stepenicama bila je prava mala avantura, ali smo se uspješno popeli do strojeva koji melju pšenicu.
Puni novih spoznaja i doživljaja vratili smo se u naš vrtić.

Opširnije...

Posjet Gradskoj knjižnici Metel Ožegović

04.10.2017

Djeca odgojne skupine "Ribice" u srijedu, 04.10.2017. boravili su u Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović. Gospođa Snježana Španić, knjižničarka, predivno nas je primila i potanko sve objasnila, pokazala upravo ono što nas je najviše zanimalo. Razgledavali smo zanimljive knjige, a najviše nas je razveselia knjiga s 3D naočalama. Naučili smo što sve krije knjižnica i gdje se moramo obratiti kada nas nešto jako zanima.

Opširnije...
Str. 1 od 18  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors