Vi ste ovdje:   Mladi / Susreti mladih

Susret mladih u Slavonskom Brodu

04.10.2014

Na blagdan sv. Franje Asiškog,  4. listopada u Slavonskom Brodu,  ostvarile smo još jedan susret s mladima  kao daljnju pripremu na Svjetski susret mladih u Krakovu.  Na susretu su sudjelovali mladi sa svih naših postaja, domaćini iz Slavonskog Broda sa s. Ksenijom, mladi iz Varaždina i Zagreba sa s. Cecilijom i s. Damjanom, s. Suzana s našom postulanticom Marinom, s. Andreja s mladima iz Rovinja te mladi „Gorućeg grma“ iz Zenice sa s. Gabrijelom i župnikom. Ne možemo ne spomenuti da je na susretu sudjelovala i s. Jasna, naša provincijalna glavarica s dvije generalne savjetnice iz Rima s. Ann-Marie i s. Moekti koje su u sestrinskom posjetu našoj provinciji.

Opširnije...

Susret mladih u Vlaškoj-Zg

12.01.2014

U Zagrebu, Vlaška 75, bio je susret mladih iz svih naših zajednica. Moja osobna iskaznica, zatim osobna iskaznica bogatog mladića iz evanđelja, te osobna iskaznica sv. Anđele Merici, bili su zadaci oko kojeg se vrtio današnji susret, 11. 01. 2014. g. kojeg je vodila s. Gabrijela sa sestrama.

Opširnije...

Duhovna obnova - mladi iz Pregrade

11.03.2013

Radosni i otvoreni za duhovno, zajedno sa svojim kapelanom vlč. Tomislavom Kraljem, došli su mladi iz Pregrade na duhovnu obnovu 08. i 09. 03. 2013. koju je vodila s. Damjana. Tema duhovne obnove bila je 'Tko može Njemu odoljeti'... kroz kretivne zadatke, pjesmu, rad u skupinama razmišljali su o Božjoj ljepoti i ljubavi. Tražili su odsjaj Božje ljepote u blažnicima i svecima: bl. Chiara Badano, bl. Alojzije Stepinac, sv. Daamian de Veuster i sv. Anđela Merici. Nakon slavlja sakramenta pomirenja i sv. mise, radosni su se vratili svojim domovima.

Foto: Tomislav, vjeroučitelj

Opširnije...

Susret za mlade 8. razreda

11.03.2013

Jednodnevni susret za mlade 8. razreda bio je 09. 03. 2013. u Duhovnom centru 'Dom sv. Anđele' u Varaždinu. Susret je vodila s. Damjana. Ovoga su puta bili s nama vjeroučenici iz: Martijanca, Kotoribe, Sračinca i Vidovca.

Opširnije...

Duhovna obnova - mladi iz Sesvetskih Sela

18.12.2012

Mladi iz Sesvetskih Sela, župe sv. Antuna Padovanskog, sa svojim su župnim vikarom, vlč. Vladimirom Kerečeni, došli na duhovnu obnovu u Duhovni centar u Varaždin 14. i 15. prosinca 2012.g. Njih 21 uživalo je u novom iskustvu susreta s temom Gorućeg grma koju im je približila s. Damjana, voditeljica duhovne obnove. U ovo adventsko vrijeme, kad svoje srce pripremamo za Božić, zagledali smo se u Mojsija i njegovo približavanje Bogu u gorućem plamenu... u sakramentu ispovijedi priznali smo svoju grešnost, a sve svoje nakane i želje prinijeli na misnom slavlju.

Opširnije...

Duhovna obnova - KUMI Rovinj

13.11.2012

KUMI Rovinj imali su svoju duhovnu obnovu od 08. do 11. 11. 2012. u Duhovnom centru 'Dom sv. Anđele' u Varaždinu.

Predavanja o temama poziva u posvećeni život i u brak imala je s. Bogoljuba. Radionice na istu temu vrlo kreativno vodile su s. Andreja i s. Damjana. Don Rikard Lekaj, duhovnih i voditelj ove grupe uz s. Andreju, osmislio je ove dane i bio prisutan cijelo vrijeme. Predslavio je sva euharistijska slavlja, žarko i poticajno propovijedao, zajedno s preč. Franjom ispovijedao... Bilo je predivno družiti se s ovim mladima, bili blagoslovljeni!!!

Opširnije...

Susret za mlade 8. razreda OŠ

04.03.2012

Jednodnevni susret za mlade 8. razreda osnovne škole bio je 03. 03. 2012. u Duhovnom centru 'Dom sv. Anđele' u Varaždinu.

Susret je vodila s. Damjana i s. Irena, te animatorice Antonija Kovaček i Nikolina Klišanin te animator Ante Gustin. S nama je cijeli susret bila i vjeroučiteljica Barbara Mesarić iz Kotoribe. Odazvali su se osmaši dečki i djevojke iz Draškovca, Vidovca i najviše Kotoribe. Zahvaljujemo župniku vlč. Matiji Voniću, vjeroučiteljici Barbari Mesarić, te svim vjeroučiteljicama koje su obavijestile djecu iz Varaždina i Vidovca!

Opširnije...

Duhovna obnova bogoslova

10.12.2011

U petak i subotu, 09. i 10. 12. 2011. bila je duhovna obnova za bogoslove 5. godine iz Zagreba na temu: Voljeti mračne i svijetle strane sebe. Bilo je tu  predavanja koje su imali s. Ljiljana i vlč. Damir, euharistijska klanjanja, molitva časoslova i krunice.


Opširnije...

Duhovne vježbe za mlade iz Duge Rese

13.11.2011

Od 11. do 13. studenog s. Ljiljana vodila je duhovne vježbe za mlade iz Duge Rese i Karlovca. Tema je bila »Učitelj je ovdje i zove te«. Uz predavanja i osobni rad mladi su osluškivali Božju riječ.

Opširnije...

»VIKEND S BOGOM« za SŠ Upoznajmo bl. Ivana Pavla II.

30.10.2011

»Vikend s Bogom - papa Ivan Pavao II.«
»Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješenja. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko. Samo Isus ima pravi odgovor na vaša očekivanja.« (Solin, 1998.)

Opširnije...
<<   <   Str. 2 od 3  >   >>  
 
Background Color
                                               
Custom Color  
Overlay
Patterns & Styles
Body
Header
1 2
Headings - Google Font Content Font
Font Colors