Provincijalna konferencija 18. - 20. 4. 2017.

„S Djevicom Marijom služiti Bogu  i ljudima“ bila je tema Provincijalne konferencije na kojoj je većina sestara naše provincije sudjelovala u Varaždinu 18. – 20. travnja 2017. Program je bio ispunjen zajedničkom molitvom uz animiranje pojedinih sestara, međusobnom razmjenom iskustava i mišljenja, a 19. je travnja predavanje održao vlč. Josip Vrančić, koji nam je dao snažan poticaj za vjernije služenje i predanje, u vjeri, Gospodinu, po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju.

Opširnije...

OBAVIJEST O IMENOVANJU PROVINCIJALNE GLAVARICE

Generalna glavarica sestara uršulinki,  majka Cecilia Wang, imenovala je novu provincijalnu glavaricu Hrvatske provincije uršulinki Rimske unije, sestru KSENIJU LEKO, rođ.  24. veljače 1967. u Osijeku, dosadašnju provincijalnu savjetnicu i glavaricu samostana Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Službu provincijalne glavarice s. Ksenija započinje 30. travnja 2017. godine.

Opširnije...

Doživotni zavjeti u Košicama u Slovačkoj

U subotu, 16. srpnja je u Košicama u Slovačkoj doživotne zavjete položila s. Maria Anna Bartošova. Bila nam je radost što smo mogle i mi iz Hrvatske zajedno sa sestrama iz Engleske, Kameruna i Slovačke zajedno moliti i slaviti Gospodina za dar poziva sr. Marie Anne.

Opširnije...

Doživotni zavjeti u Kranju u Sloveniji

U nedjelju 12. lipnja smo se pridružili slavlju doživotnih zavjeta u Kranju u Sloveniji gdje je s. Diana Novak pred Crkvom položila doživotno zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti.

Opširnije...

Godišnji sastanak sestara u apostolatu

Ove je godine sastanak bio 25.-27. lipnja u Varaždinu. Uz molitveni i radni dio, bilo je i opuštenih trenutaka uz pjesmu i zabavu u prirodi. Pogledale smo proteklu godinu, nparavile osvrt što je bilo, ohrabrile se za ono što sada trebamo činiti. Bogu hvala za ovakve trenutke zajedništva.

 

Opširnije...

Uršulinke u Sarajevu s papom Franjom

Poput mnogih hodočasnika iz Hrvatske i uršulinke su se u velikom broju uključile u tu povorku prema Sarajevu. Dan ili noć prije provele su na putu, u molitvi i bdjenju, u naporu i radosti. Tri su bile i članice velikog zbora: Cecilija, Blaženka i Damjana; koji je pratio liturgijsko slavlje s papom na stadionu. Za sve je bio 6. 6. blagoslovljeni dan, pun dojmova i lijepih susreta. Posebno je dojmljiv bio susret s papom u katedrali i pred katedralom u Sarajevu, svjedočanstva koja smo imali prilike čuti i papine riječi: 'Ne smijete zaboraviti prošlost, ali moliti za milost opraštanja!'

Opširnije...

I uršulinke na Nacionalnom susretu redovništva

Zahvalne smo Gospodinu za zajedništvo sa četrdesetak redovničkih obitelji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom bdijenja u Stepinčevoj katedrali 13. ožujka 2015. od 20.00 do 23.00 sata, gdje smo se okupile iz zeničke zajednice s. Gabrijela, s. Bertila, i s. Irena, iz Varaždina s. Cecilija, s. Damjana, i s. Katarina, iz Novog Zagreba s. Suzana i Marina, iz Vlaške s. Elvira, s. Natalija, s. Koraljka i s. Blaženka te naša provincijalka s. Jasna.  S. Suzana i s. Blaženka nosile su logo dok su čitaći čitali sljedeće riječi:
Nadahnjujući se duhom svoje utemeljiteljice svete Anđele Merici, uršulinke:

  • ukorijenjene u zaručničkoj ljubavi prema Kristu i ujedinjene zajedno,
  • misionarskim srcem obilaze čitav svijet i navještaju evanđelje,
  • odgovarajući na temeljnu potrebu svakog čovjeka za Bogom.

Opširnije...

I uršulinke u' 40 dana za život' u Zagrebu i Varaždinu

»40 DANA ZA ŽIVOT«
Tijekom KORIZME od 18. veljače do 29. ožujka u našim gradovima zajedno s 297 gradova u svijetu održavat će se inicijativa »40 dana za život« čiji je glavni ciljprestanak pobačaja u varaždinskoj bolnici.
Pozivamo vas da se priključite miroljubivoj molitvi koja će se održavati ispred bolnica u anšim gradovima. Više o inicijativi na njihovim facebook stranicama.

 

Opširnije...

Provincijalna konferencija 2015.g.

Naša redovita Prov. konferencija i ove je godine bila u Varaždinu 2. i 3. siječnja 2015. Okupile smo se u velikom broju iz svih zajednica provincije. Tema je bila 'Radujte se preobražene i osnažene Duhom Svetim - kako živjeti našu karizmu radosno, stvaralački i jednostavno.' Predavači gosti koji su nam uvelike pomogli u produbljivanju teme bili su mr. sc. Teodora Živković i mr. sc. vlč. Domagoj Matošević.

Opširnije...

Susret glavarica i generalnih savjetnica

MEETING THE PRIORESSES - Croatia, 11th October 2014
with sr.Ann-Marie Gardiner and sr.Verena Moekti Gondosasmito

Workshop with Prioresses 11October 2014 in SlavonskiBrod
– Communication and Teamwork
8.30    Mass, Breakfast
9.45  Introduction – including setting Contract and what the Goals for the day are
10.00    Session One - Communication
11.00 – 11.20     Break
11.20 – 12.30    Session Two – Communication continued
12.30 – 14.30    Lunch
14.30 – 15.30 Session Three – Team Work
15.30 – 15.50    Break
15.50 – 17.00 Plenary Session–any unanswered questions.  Have goals been met?
17.00    Departures

Opširnije...