Provincijalna konferencija 18. - 20. 4. 2017.

„S Djevicom Marijom služiti Bogu  i ljudima“ bila je tema Provincijalne konferencije na kojoj je većina sestara naše provincije sudjelovala u Varaždinu 18. – 20. travnja 2017. Program je bio ispunjen zajedničkom molitvom uz animiranje pojedinih sestara, međusobnom razmjenom iskustava i mišljenja, a 19. je travnja predavanje održao vlč. Josip Vrančić, koji nam je dao snažan poticaj za vjernije služenje i predanje, u vjeri, Gospodinu, po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju.

Na svetoj misi, koju je predslavio preč. Ivan Lenić, župnik župe Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda, uz koncelebraciju preč. Franje Biškupa, vlč. Josipa Vrančića i vlč. Krešimira Čuture, svečano su proslavile zlatni jubilej s. Rafaela Slunjski i s. Teodozija Jakulj. Obnovile su svoje ponizno predanje Gospodinu po zavjetima.

U četvrtak, 20. travnja, oko 40 sestara sudjelovalo je na hodočašću u Nacionalno Svetište Svetog Josipa u Karlovcu. Tamo smo izručile svoje zahvale i potrebe sv. Josipu na svetoj misi zajedno sa mons. Antunom Senteom i našim duhovnikom u Varaždinu, preč. Franjom Biškupom. Župnik nam je srdačno predstavio svetište i velikodušno nas počastio ručkom, uz koji smo imale priliku vidjeti prigodnu izložbu „Procvjetali križ“. Uz duhovitu animaciju vlč. Filipa Pavlovića posjetile smo i crkvu Blažene Djevice Marije Snježne u Kamenskom i susreli se sa zajednicom oca pavlina.