I uršulinke na Nacionalnom susretu redovništva

Zahvalne smo Gospodinu za zajedništvo sa četrdesetak redovničkih obitelji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom bdijenja u Stepinčevoj katedrali 13. ožujka 2015. od 20.00 do 23.00 sata, gdje smo se okupile iz zeničke zajednice s. Gabrijela, s. Bertila, i s. Irena, iz Varaždina s. Cecilija, s. Damjana, i s. Katarina, iz Novog Zagreba s. Suzana i Marina, iz Vlaške s. Elvira, s. Natalija, s. Koraljka i s. Blaženka te naša provincijalka s. Jasna.  S. Suzana i s. Blaženka nosile su logo dok su čitaći čitali sljedeće riječi:
Nadahnjujući se duhom svoje utemeljiteljice svete Anđele Merici, uršulinke:

  • ukorijenjene u zaručničkoj ljubavi prema Kristu i ujedinjene zajedno,
  • misionarskim srcem obilaze čitav svijet i navještaju evanđelje,
  • odgovarajući na temeljnu potrebu svakog čovjeka za Bogom.

Zahvaljivale smo Gospodinu što je našu Domovinu i Hrvatski narod obdario tako raznovrsnim redovničkim karizmama, brojnim redovnicama i redovnicima, te smo zdušno pjevale, klanjale se Isusu, i slušale poticajne riječi don Damira Stojića, p. Ike Mandarića , biskupa Matu Uzinića i predsjednika HKVRPP o. Juru Zečevića. Sestre koje su ostale doma pridružile su se u duhu događaju u zagrebačkoj katedrale radujući se velikim djelima koja nam čini Gospodin.
Premda je jedan dio bolesnih sestara odustao, ipak na veliko hodočašće redovnike i redovnica i  središnju proslavu Godine posvećenog života na Mariji Bistrici 14. ožujka 2015. odazvale smo se iz svih zajednica… Iz Varaždina su došle : s: Nives Vlašić, s. Cecilija Kolarić, s. Deodata Ljubičić, s. Jacinta Hrastić, s. Alma Perčević, s. Teodozija Jakulj, s. Marija Toplišnjak, s. Mihela Dumbović, s. Klementina Gudelj, s. Katarina Visković i s. Damjana Barbarić: Iz  Zegreba su bile : s. Jasna Lučić,  s. Elvira Krišto, s. Suzana Crnčec, s. Natalija Mrkoci, s. Blaženka Divić i Marina Jukić. Iz Slavonskog Broda  su nam se pridružile s. Ksenija Leko i s. Monika Zvonarek,  iz Rovinja s. Andreja Dujić, s. Janja Ereiz, s. Valentina Milovec, s. Ivana Šango, s. Paulina Tkalčec, a iz Zenice s. Gabrijela Hrgić, s. Bertila Balažinec i s. Irena Jozić. Bilo nas je 28 baš kao i na početku na dan osnivanja Družbe svete Uršule kada se, 25. studenoga 1535. godine, u prisutnosti naše drage utemeljiteljice Majke Anđele Merici dvadeset osam djevica upisalo u knjigu Družbe kako bi se to malo sjeme“koje je Njegova ruka zasadila“ razvilo u snažno stablo čije grane sežu na svih pet kontinenata.  Naše sestre s. Cecilija, s. Blaženka i s. Damjana pjevale su u Redovničkom Band Aidu – za vrijeme Euharistije koju je predslavio zagrebački kardinal mons. Josip Bozanić uz asistenciju nadbiskupa, biskupa, Nuncija , redovničkih provincijala i brojnih svećenika za oko 2000 prisutnih Bogu posvećenih osoba. Naša provincijalka s. Jasna Lučić sudjelovala je u ulaznoj misnoj procesiji i osmoj postaji križnog puta  - provincijali su nosili Križ od postaje do postaje, a provincijalke svijeće. Majka Božja Bistrička osnažila je nas i sve prisutne redovnice i redovnike na putu potpunog predanja Isusu, u „Projektu“ 24 SATA ZA GOSPODINA živjeti, raditi, evangelizirati, ljubiti kao Isus, ljubiti Isusovim Srcem  i ljubiti u Isusu! Shvatile smo da nije važno koliko nas je, nego je važno  da smo „ prave i netaknute zaručnice Sina Božjega“ i u odnosu na bližnje „prave i srdačne majke“… „ da se brinete za njih kao da su potekli iz samoga vašega tijela, i JOŠ VIŠE OD TOGA“  prema riječima i savjetima  Majke Anđele.

Redovnički Band Aid.... pogledajte VIDEO!