Internacionalno hodočašće uršulinki

Sedam je sestara Hrvatske provincije sudjelovalo na internacionalnom hodočašću uršulinki Rimske unije u Međugorju 14. – 19. kolovoza. Susret su organizirale sestre Slovačke provincije pod vodstvom s. Katarine Šimalčikove, njihove provincijalne glavarice, koje više godina redovito dolaze u Međugorje. Ove su godine molitveno-pokorničke dane zajedničkim sudjelovanjem obogatile i sestre iz Poljske provincije, potom nekoliko sestara iz Francuske/Belgije/Španjolske, Mađarske i Češke provincije. S nama je bila jedna draga obitelj s nekoliko mladih iz Slovačke, a povremeno su nam se pridružili i drugi vjernici.

Opširnije...

Susret sestara u direktnom apostolatu

Na kraju školske godine, 20. i 21. lipnja 2014. bio je susret sestara koje su u direktnom apostolatu. Uz izlaganje vlč. Maria Kopjara o liturgijsko bitnim točkama, molile smo i planirale sljedeću pastoralnu godinu. Zajedništvo je uvijek lijepo, ono ohrabruje i nadahnjuje da ustrajno i vjerno nastavimo započeto djelo, kako nam je rekla sv. Anđela.

Opširnije...

Provincijalna konferencija 2014.g.

U Varaždinu od 02. do 04. siječnja 2014. bila je Provincijalna konferencija uršulinki. Tema koja nas je poticala, nadahnjivala i o kojoj smo razmišljale i molile bila je 'OJAČANE I PREOBRAŽENE DUHOM SVETIM'. Geslo je uzeto iz poticaja Generalnog kapitula 2013. g.

Opširnije...

I uršulinke na beatifikaciji u Puli...

Pula, (IKA) – 28. 09. 2013. g. Na svečanom misnom slavlju u pulskoj Areni koje predvodi Papin izaslanik prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato blaženim je proglašen hrvatski svećenik i mučenik za vjeru sluga Božji Miroslav Bulešić.

Opširnije...

Hodočašće Hrvatske provincije uršulinki po BiH

TRAGOVIMA SVJEDOKA VJERE
22. – 25. 06. 2013.

Posebna zahvala vlč. Marku Majstoroviću, vlč. Jakovu Kajiniću, vlč. Vladimiru Pranjiću, vlč. Tomi Kneževiću, vlč. Stipici Kneževiću, s. Gabrijeli i svima drugima koji su, svaki na svoj način, doprinijeli ostvarenje ovog predivnog hodočašća… Gospodin im uzvratio i obilato blagoslovio.

Opširnije...

Dobro došle u posjet našim zajednicama

Želimo od srca dobrodošlicu našim sestrama iz drugih provincija

koje će nas posjetiti narednih mjeseci.

Neka nas obogati ovo iskustvo internacionalnosti... Tko nam sve dolazi, pogledajte...

Opširnije...

Proslavimo sv. Anđelu Merici

Od 18. do 26. siječnja 2013.,
ne isključujući svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana,
uršulinke diljem svijeta nalaze se u devetnici pred blagdan sv. Anđele Merici, utemeljiteljice Družbe sv. Uršule (Brescia, 1535.g.)

Bit će nam, dragi prijatelji, velika radost da zajedno s nama proslavite ovaj naš blagdan. Kada i gdje nam se možete pridružiti pogledajte ovdje.

Opširnije...

Susret grupe Hrvatska-Slovenija-Austrija-Engleska

 

 

 

Od 09. do 11. siječnja 2013. u Austriji je bio radni susret provincijalnih glavarica Hrvatske (s. Jasna), Slovenije (s. Mateja), Austrije (s. Marina) i Engleske (s. Ann-Marie). Razgovaralo se o mogućnostima međusobne suradnje i pomoći na različitim područjima.

Opširnije...

Provincijalni kapitul 2013.g.

Provincijalni kapitul, 02. – 05. 01. 2013.
Varaždin, Duhovni centar »Dom sv. Anđele«
»Izvezi na dubinu!«

Opširnije...

Duhovne vježbe uršulinki Vž srpanj, 2012.g.

Redovite godišnje duhovne vježbe uršulinki koje traju osam dana u tišini i skrovitosti u Varaždinu u DUhovnom centru Dom sv. Anđele i ove su godine (04.-13.07. 2012.) bile pravo vraćanje na izvor, u oazu šutnje, traženje Gospodina i ponovno ozbiljno opredjeljenje za Gospodina-Zaručnika duša naših. »Kako prikupiti snagu?« tema je bila koju je p. Niko Bilić, SJ, kroz osam dana nudio kao put u sve dublje predanje u vjeri.

Opširnije...