Ljetni radni kamp u Gunju! Vjeruješ li da te trebamo?

Ne samo tvoje ruke i tvoje snažne ili manje snažne mišice, niti smo tvoje vještine. Mještani Gunje najviše trebaju Tebe: jednu toplu ljudsku prisutnost. Kao i cijelom svijetu, uostalom, tako i nama koji idemo pomoći potrebnima, i onima kojima se stavljamo na raspolaganje, najviše treba ljudska blizina.

Probaj zamisliti: što znači stanovnicima Gunje kad svako jutro vide kako dolazi 50-ak mladih, koji su ostavili svoje terase za pivo i debelu hladovinu koju nećeš pričati svojoj djeci – što znači kada takvi, vedrinom duha bogatih i nadom snažnih da se opru svakom nagovještaju bijede, i donesu elan i radost; i kako se razlijevaju ulicama mjesta, od kuće do kuće, od  siromašne i osamljene bake – do druge, bake ili djeda. Vjeruješ li da te trebamo?

Netko tko se usudi ostaviti svoje ljetne planove, i biti dio ljeta kakvo sebi neki drugi nisu planirali.
 Ja vjerujem da, kad se to dogodi, kad se dobrota davanja sebe samoga, jednim malim mjestom razlije – to osjeća cijela Hrvatska. Jer je to čovjek tamo treba, više od svega; ljudsku dobrotu i besplatnu požrtvovnost koja nije zaboravila.

Možda će država donirati parkete i namještaje, novce i žbuku, ali nedostajat će srca mladih koji svjedoče kako ih nismo zaboravili. Kako još negdje suosjećajnosti i ljudskosti ima. Eto, zato nam trebaš ti.
Teško je, i to znam. Stoga ćemo, svaki dan brinuti i o tebi – jer si važan, da budeš duhom snažan, imat ćemo i mi svoj „kampovski“ život: Svetu Misu, druženja, razgovor, razmišljanje, odmor. I dobru hranu.
Tjedan dana brzo prođe. A ako je vrijedan, nikada neće proći. Želimo ti da tvoj tjedan srca nikad ne prođe.

Postoje godine ludovanja, rada, učenja, odmora. postoje i mjeseci, tjedni, ovakvi i onakvi.

Promisli: bi li mogao sebi priuštiti jedan tjedan srca? – brzo bi prošao, a nikad prošao ne bi.

Preživjet će Gunja. Nekako. Možda i proći iz tvojih misli. Ali, ako joj srce daš – to će biti jedna lijepa priča tvoje plemenitosti. I neka nikad ne prođe.

Gunja! Moja i tvoja!
http://www.djos.hr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=4872:ljetni-radni-kamp-u-gunji&catid=34:vijesti&Itemid=80