Proslava sv. Uršule 2010.

Tradicionalni susret mladih uz blagdan sv. Urušule i ove je godine bio 29. 10. 2010. U Uršulinskoj crkvi u Varaždinu… okupilo se oko 120 mladih ljudi, vjeroučitelja, svećenika iz samog grada i bliže i šire okolice… bilo je mladih i iz Zagreba… Susret je započeo misom koju je uz nazočnost više svećenika predslavio vlč. Domagoj Matošević, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.

Bili su nazočni vlč. Damjan Koren, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije i ujedno suorganizator susreta, zatim župnici iz Kneginca, Trnovca, Margečana, župni vikar iz Zagreb-Špansko vlč Luka Slijepčević koji je i došao s grupom mladih na duhovnu obnovu preko vikenda u naš Duhovni centar. Bio je tu i preč. Franjo, rektor naše crkve, te fra Dražen s FRAMOM Varaždin.
Pjevanje su predvodili mladi iz katedrale pod ravnanjem g. Ivana Malbašića… bili su sjajni…
Vlč. Domagoj je na svoj originalni način u propovijedi protumačio prispodobu o Božjem kraljevstvu koje je kao gorušičino zrno… i pozvao je mlade i sve nazočne da se učimo od zrna, da se ne bojimo predati Bogu koji je zemlja… da se ne bojimo umrijeti kao pšenično zrno jer ćemo donijeti veliki plod, baš kao što je i jedna djevojka tamo u davnom 4. st. svoj život dala radi Krista. Možemo se pitati pa što to nama sada znači…? krajem 15. st. to 'zrno' zvano Uršula oduževilo je drugu djevojku sv. Anđelu Merici, Talijanku koja je osnovala Družbu sv. Uršule… kako ju je oduševila sv. Uršula da ju je uzela za zaštitnicu nove Družbe koja je sada raširena po cijelom svijetu… evo, jedno malo zrno je umrijelo i donijelo je obilat rod… vlč. Domagoj pozvao je mlade da se ne boje biti ono što jesu, da se ne boje razmišljati i živjeti logikom evanđelja…
Iza mise svoje lijepo svjedočanstvo o desetogodišnjem radu u Ukrajini dala je s. Jasna Lučić… žarka, puna radosti i elana oduševila je mlade koji su to potrvdili duuuuugim pljeskom….
Nakon ovog duhovnog 'zrnja' preselili smo se u dovranu pokraj crkve gdj eje bila komedija »Tri dana u liječničkoj ordinaciji« koju su izveli mladi dramske skupine VITA iz Kneginca, a uvježbala ih je prof. Nadica Kolarić-Levatić. Susret je završio uz čaj i croassane…
Dragi mladi prijatelji, hvala vam za dolazak i aktivno sudjelovanje… već sada veselimo se ponovnom susretu koji će biti, ako Bog da 21. 10. 2011. na istom mjestu… BVB!!!