Kako bijaše na susretu mladih 2012.g.?

Dragi mladi prijatelji!  (Also on the webside of RU here!) Spiritual Meeting of Young People

Proslava blagdana sv. Uršule, zaštitnice ss. uršulinki i mladih bila je  20. 10. 2012. u Varaždinu. Bio je to cjelodnevni susret koji se sastojao od glazbenog dijela, kateheze, rada po grupama, plenuma i euharistijskog slavlja. Tema ovogodišnjeg susreta bila je  IZVEZI NA PUČINU! Glavnu je katehezu imao na svoj originalan i jednostavan način, a u isto vrijeme duboko duhovan, vlč. Domagoj Matošević, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Prisutne zajednice:

1.    Zajednica mladih Sv. Mihael ark. Gračani-Zg
2.    Zbor mladih »Amatus« Utrina-Zg
3.    Zajednica mladih Sv. Josip, Vž
4.    Zajednica mladih  Fabijan i Sebastijan, Vž
5.    FRAMA Vž
6.    Zajednica mladih Sv. Mihael ark., Sračinec
7.    Zajednica mladih Sv. Nikola, Vž
8.    Zajednica Mladih Varaždinske Katedrale
9.    Zajednica mladih Sv. Marija Magdalena, Ivanec
10.  Zajednica mladih animatora KURSILJO
11.  Zajednica mladih Sv. Barbara, Vrapče-Zg
+ pojedinci iz različitih župa (Ludbreg, Zagreb, Kneginec…)
Svaka se zajednica predstavila pripremljenom brodicom/čamcem na kojem je jasno bilo vidljivo tko su i odakle su… neki su otpjevali svoju pripremljenu pjesmu. PREDIVNI RADOVI!!!

Nakon kateheze »Izvezi na pučinu« koju je imao vlč. Domagoj, slijedio je rad u skupinama kojeg je osmislila s. Damjana, a vodili su ga: Martina Granić, Martina Zagorec, vlč. Tihomir Kosec, Vitomir Šimić, Josipa Čulina i s. Irena Jozić, Marija Lončar i Ana Kovačic), kojima od srca zahvaljujemo za pomoć!!!
Skupine su bile podijeljene tako da je svaki sudionik izvukao jednog malenog brodića u boji...
1. skupina »Mreža povjerenja«
2. skupina »Mreža zajedništva«
3. skupina »Mreža odgovornosti«
4. skupina »Mreža radosti«
5. skupina »Mreža molitve«
6. skupina »Mreža slobode«
7. skupina »Mreža solidarnosti«

Bog je bio tako pažljiv i nježan i blagoslovio sve nas darujući nam predivno toplo i sunčano vrijeme, tako da su skupine uglavnom radile u prirodi. Plenum je pokazao svu kreativnost mladih u riječi, pjesmi i skečevima... Svaka čast! Originalno i domišljato!!!

17:00 EUHARISTIJSKO SLAVLJE (vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Vž biskupije; propovijed: vlč. Domagoj.) Prisutni svećenici: preč. Franjo Biškup, vlč. Vrane, vlč. Petar Mlakar,
vlč. Alexandre Adjimon Djivoedo, vlč. Ivica) bilo je veličanstveno...  i to zahvaljujući predivnim sviračima na klavijaturama (Stjepan Habunek), gitarama, flautama, violama i violinama, te đembi(?).HVALA SVIMA!!! Kao i svima koji su pjevali srcem!!! Naš Bog je velik!!!

Nakon mise zahvalnu riječ i zahvalnice podijelila je s. Jasna Lučić, prov. glavarica. Dogodine u isto vrijeme i na istom mjestu otvoreni nadahnućima Duha Svetoga... čekamo vas, dragi mladi i još više od 130 koliko nas je bilo ove godine!!! HVALA VAM SVIMA, DRAGI MLADI PRIJATELJI, DIVNI STE!!! ISUSU STE JAKO DRAGOCJENI I POTREBNI! OSTANIMO POSTOJANI U LJUBAVI, USTRAJNI U MOLITVI,  ZAJEDNIŠTVU I LOMLJENJU KRUHA!!! Jer Bog je velik i samo se zbog Njega isplati živjeti!!! Bog vas ljubi!!!

(Progam, sadržaj i cijelu organizaciju susreta osmislila s. Damjana Mihaela Barbarić,uršulinka)

Foto: Marijana Kolednjak