Marijina poniznost - susret meričijanske mladeži

U Zenici je u župi Svetog Josipa održana duhovna obnova za mlade koji žele rasti u vjeri i pripadnosti Kristu 10. siječnja 2015. Susret je organizirala s. Gabrijela Hrgić, predstavnica Povjerenstva za zvanja naše Hrvatske provincije uz podršku i pomoć s. Jasne Lučić, provincijalne glavarice, župnika vlč. Vladimira Pranjića i drugih sestara u vidu pripreme za svjetski susret mladih u Poljskoj 2016. g. Predavanje na temu Marijina poniznost i zadatke za rad u skupinama osmislio je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik bogoslova Vrhbosanske nadbiskupije.

Na obnovi je sudjelovalo 58 mladih iz raznih mjesta Hrvatske i BiH: Slavonskog Broda, Novog Zagreba, Rovinja, Našica, Viteza, Zenice, Rankovića, Žepča, Bistrice i Kiseljaka. S mladima su, osim sestara iz zeničke zajednice, bile i druge sestre uršulinke: s. Jasna Lučić, s. Andreja Dujić, s. Cecilija Kolarić i s. Ksenija Leko.
Mladi su animirani pjesmom, poticajnim predavanjem o događajima iz Isusova djetinjstva s naglaskom na ulogu i primjer Djevice i Majke Marije, podjelom u radu u skupinama, međusobnim upoznavanjem, zajedničkim klanjanjem, molitvom krunice i kao vrhunac, slavljem svete mise. Također je bila prilika za ispovijed. Za tjelesnu okrepu svoj su velikodušni doprinos dali brojni dobročinitelji. U samostanu je u Zenici prenoćilo 12 sudionika.
Mladi su se uključili radosno, otvoreno i ozbiljno, a otišli su duhovno „napunjeni“, ojačani za rast u vjeri i svjedočenju za Krista te s nadom da će se takva druženja nastaviti i malo duže trajati.
Tekst: s. Irena Jozić

Fotografije: Danijela Fattorich

Vidi i ovdje na stranicama KTA