Održana duhovna obnova za djevojke

Od 24. - 26. veljače u samostanu sestara uršulinki održana je duhovna obnova za djevojke pod geslom “Ljubav zove“.

Cijela duhovna obnova, nagovori i rad se temeljio na upitu kojeg je Isus uputio Petru: „Šimune Ivanov, ljubiš li me?“ (usp. Iv 21,16) , o čemu se propitkivalo tridesetak djevojaka zajedno sa sestrama, postulanticom Marijom, kandidaticom Kristinom te svećenicima vlč. Borisom i p. Petrom.

 

 

Cijela duhovna obnova, nagovori i rad se temeljio na upitu kojeg je Isus uputio Petru: „Šimune Ivanov, ljubiš li me?“ (usp. Iv 21,16)

Na duhovnoj obnovi smo imali priliku slušati razmatranje s. Jasminke o ljubavi koja se prvenstveno očitovala kroz stvaranje, gdje je Bog svakoga od nas stvorio na svoju sliku, sa posebnom ljubavlju koja se oslikava u svemu oko nas i u nama. Zatim patera Petra Nodila koji je svoj nagovor temeljio na tome da se ljubav Božja koju primamo kroz zajedništvo, na duhovnim obnovama a osobito na sv. Misi treba biti djelotvorna, na način da postanemo sposobni u svakodnevnici je živjeti na onaj pravi Kristov način, ne oviseći o tome kako svijet to promatra, i ne gledajući u obzire, nego u jednog slobodi koju Krist daruje svakome, tko želi ljubiti i biti ljubljen. Osim nagovora imali smo priliku bolje se upoznati kroz rad u skupinama, u kojim se razgovaralo i razmatralo.

Vrhunac svega je bila svakodnevna sveta Misa gdje smo na najuzvišeniji način mogli vidjeti tu ljubav. Uz svetu Misu u petak smo imali animirano klanjanje koje je predvodio vlč. Boris Jozić, kapelan župe sv. Petra. Isto tako, u subotu je bilo klanjanje nakon svete Mise, ali u šutnji gdje je svaka od nas imala priliku susresti se s Isusom u svome srcu i osluškivati zov Njegove ljubavi. Tu večer je bila i prilika za svetu ispovijed. 

U nedjelju nakon razmatranja i sv. Mise s. Jasna je imala nagovor o sv. Anđeli govoreći o Anđelinom iskustvu Božje ljubavi, koja se kasnije oslikala na cijeli njezin život.
Susret je završio zajedničkim ručkom te radosnim druženjem sa svim sestrama u samostanu.