Godišnjica zajednice 'Gorući grm' u Zenici

24. veljače 2017, iako s malim zakašnjenjem, mladi naše župe proslavili su 18. godišnjicu postojanja i djelovanja zajednice mladih „Gorući grm“.  Druženje, u kojem su sudjelovale  s. Gabrijela i  sestre iz zajednice, kao i župnik, započelo je prigodnom prezentacijom „Izuj obuću“ kroz koju smo razmišljali o kvaliteti naše komunikacije kako s Bogom tako i međusobno. Uslijedila je  podjela poticaja koje smo prepoznali kroz ponuđeni sadržaj. Za ovu obljetnicu mladi su dobili  prigodnu iskaznicu kao članovi zajednice mladih.

Uz ovaj naš mali jubilej imali smo prigodu za još jedno slavlje. Nogometna reprezentacija svećenika BiH u kojoj igra i naš župnik vlč. Vladimir Pranjić sudjelovala je na 11. europskom nogometnom natjecanju svećenika u Vukovaru. Prigodnim poklonom čestitali smo našem župniku za osvojeno 2. mjesto.  Na slavlje je stigla i izvrsna torta s jubilarnim brojem 18. Pročitane su i  čestitke pristigle od onih koji nas poznaju ili su nekad i sami bili članovi ove zajednice. 

Evo čestitke naše Glorije koja je od siječnja ove godine s cijelom obitelji u Njemačkoj.

Hvaljeni Isus i Marija!
Dragi moji Gorući, nadam se da ste u ovom trenutku, dok netko čita moje pismo, u punom sastavu, onako kao nekad jer drugačije ne bi ni trebalo.
Čestitam nam svima 18.godisnjicu našeg Gorućeg grma. Želim nam obilje Božjeg blagoslova, neizgarajuću ljubav koju trebamo dijeliti jedni s drugima, ljubav koja će nas iznova i iznova dovoditi do novih uspjeha, kreativnosti i nezaboravnih trenutaka. Znate, mnogo je generacija dalo svoj doprinos u našoj zajednici , ali vi ste oni koji su sad tu, vi ste oni koji trebaju ostaviti trag, koji trebaju pokrenuti ne samo svoju, nego i ostale generacije, mlađe i starije. Vi ste oni koji trebaju sjati Božjom ljubavlju, koje trebaju na svakom koraku prepoznavati i reci, on je Božje dijete, jer tako zrači, jer tako trebate zračiti. Nemojte čekati da vas netko pokrene, da uvijek netko drugi nešto radi za vas, a vi, koji ste podjednako talentirani, sjedite sa strane. Ne čekajte jer svi smo mi animatori, animatori naše župe, grada, i okruženja, gdje god odemo. Niste ni svjesni koliko možete promijeniti nečiji život, ali i svoj. Ne okrećite se za onim ispraznim stvarima koje su prolazne. Pokazujte ne samo riječima, nego i djelima drugima koliko je lijepo vjerovati, sto sve vjera može učiniti, koliko toga može promijeniti, koliko slavljenje Boga može čuda učiniti.
Teško mi je opisati koliko mi nedostaje moj Gorući. On je dio mene. Otkako sam u Gorućem grmu mnogo toga se promijenilo. Postala sam zrelija, u vjeri pogotovo, shvatila sam koliko to čovjeku znaci i kako smo bez Isusa bezlični. Isus, zbog kojeg ste i vi svi sad tu, nikako ne slučajno, mi je podario mnogo novih prijatelja, mnogo prilika u kojima sam drugima mogla sebe darovati i učiniti ih sretnijima, možda ih i promijeniti. No, također sam i sretna jer baš ovdje, u svima nam dalekoj Njemačkoj, mogu darovati sva iskustva koja nosim iz našeg Gorućeg, iz naše župe, života. Ljudima mogu pokazati i pokloniti svu onu ljubav koju osjećam, a koju nam Isus daruje.
Zato i vi, učinite u ovom i svakom sljedećem trenutku sve sto god možete i osjećate i doprinesite našoj zajednici jer nikad ne znate kad je zadnji trenutak i gdje nas Bog vodi, na koje putove na kojima trebamo djelovati. Neizmjerno hvala svim sestrama koje daju svaki djelić sebe kako bi se čuo nas glas, i sve sto radimo u ime Božje i naravno našem župniku, bez kojeg ništa ne bi bilo onako kako jest.
Veliki pozdrav i svima vama. Hvala vam za sva prijateljstva, iz kojih u srcu nosim samo ono dobro. Nedostajete mi i nadam se da se vidimo ubrzo
vaša Glorija Dujmović

Čestitka jednog našeg župljanina Gorućem Grmu- svim članovima

Vaše postojanje, govor, izričaj topline pretočen kroz djela oslikavaju jednostavnost i bogatstvo vrijednosti Dobrote i Ljubavi;  izvorište za žedne, kako Isus kaže: „Žedan sam“ a mnogi misleći , vode – a žedan je „Ljubavi duša“, kako bi rekla Sv Majka Terezija.. Vi ste bogatsvo izričaja radosti, suosjećanja, nježne ljubavi i davanje sebe potrebitima..!!               
Za današnji vaš rođendan upućujem zahvalu Stvoritelju što postojite i molitve za opstojnost i obogaćivanje snage uma, topline srca, pretočeno kroz misao „Srce za ljubav, ruke za služenje“!!
Toplo vas, sve skupa, pozdravljam iz suncem okupanog Šibenika. Zvonimir Jurešić