Europski susret postulantica u Hrvatskoj

U našem Duhovnom centru od 8. do 17. travnja 2013. godine odvija se susret naših postulantica iz Europe. Uz postulantice iz Hrvatske, Silviju i Nikolinu, prisutne su Marine iz Francuske, Nora iz Mađarske te Monika iz Poljske. S njima su i s. Angela iz Engleske, s. Margarita iz Poljske te s. Suzana iz Hrvatske.

Postulatnice su se okupile da bi se međusobno bolje upoznale i da bi unaprijedile poznavanje engleskog jezika. Naime, na blagdan sv. Uršule 2012. započeo je internacionalni novicijat u Rimu u kojem je engleski službeni jezik.
Uz satove engleskog koje vodi s. Angela, postulantice usavršavaju jezik i kroz različite slobodne aktivnosti te međusobnu komunikaciju. Zajedno su razgledale samostan i uršulinsku crkvu, Varaždinsku katedralu, župnu crkvu Sv. Nikole i centar grada. Posjetile su i Cenacolo na našem imanju Sv. Josipa.
A da bi rasle u uršulinskoj duhovnosti, zajedno mole Večernju molitvu Crkve na engleskom, francuskom, mađarskom, poljskom i hrvatskom jeziku. S. Suzana im je pripremila razmatranje pod nazivom »Izvezi na pučinu« o nasljedovanju Isusa, a same su govorile o tome kako je Isus njih pozvao da ga nasljeduju kao kćeri sv. Anđele.