Jesenska katehetska škola, 2017.

Naše odgojiteljice su i ove godine sudjelovale na stručnom usavršavanju Jesenske katehetske škole u organizaciji AZOO-a i Hrvatske biskupske konferencije.

Jednu od radionica vodio je i naš vrtić s temom "Duh Sveti na djelu u životu svete Anđele i u mojem životu".

Cijeli susret bio je na temu "Sveci i blaženici kao uzori djelotvorne ljubavi".

Na radionici smo, kroz kratku prezentaciju, prikazali život svete Anđele i njen poziv kao i cjelokupan rad našeg vrtića: u odnosu na djecu, suradnju s roditeljima, međusobnu suradnju stručnog tima i odgojiteljica... Nakon prezentacije, s. Blaženka je sudionicima radionice kroz predavanje približila djelovanje Duha Svetog u životu svete Anđele: u molitvama, nagovorima, poukama i uputama koje je draga svetica ostavila svojim sestrama kao vodilje kroz život.. Svi smo izvukli jednu poruku svete Anđele o kojoj smo razmišljali u konkretnom trenutku: kako primijeniti uputu za život i odgoj u sredini u kojoj se nalazimo..

S obzirom je sveta Anđela poznata kao hodočasnica i uvijek se prikazuje s hodočasničkim štapom (i Biblijom), ponudili smo materijale za izradu tzv. pinkleca ili naramaka: grančice, til, čokoladicu, rafiju i porukicu svete Anđele.. taj poklončić ponijele su sudionice kući kao mali podsjetnik na svetu Anđelu i naš vrtić.

Pjesmom Rijeke žive vode završile smo radionicu, ispunjene blagoslovom Duha Svetog.