Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele u Zagrebu

Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele u Zagrebu
Susret  je održan 14. travnja tj. u subotu u Gračanima.
Susret je vodila  RENOMIRANA POZNAVATELJICA SV. ANĐELE I SPISATELJICA NJEZINA ŽIVOTOPISA, NAŠA S. BOGOLJUBA CIFREK, URŠULINKA IZ VARAŽDINA.

PROGRAM:
POčetak u  09. h ujutro do 12h
STANKA ILI ODMOR ZA RUČAK  od 12h do 14,30
NASTAVAK RADA  od 14,30 do 17h.
IMA LI ITKO VEĆE LJUBAVI  OD OVE!!! SVETA MAJKA ANĐELA JE DUBOKO U SEBI PROŽIVLJAVALA MUKU NAŠEGA ISUSA I ZATO JE S NJIME BILA TOLIKO PRISNA. ONA JE ŽIVJELA OD TE LJUBAVI, MOGU I JA, MOŽEMO I MI!!!
POTREBNO JE MALO ZASTATI I URONUTI U TO VELIKO OTAJSTVO, DOPUSTITI DA NAS PROŽME DO KOSTI, DO DNA BIĆA SVIJEST: TOLIKO SAM VOLJENA, I JOŠ UVIJEK ME VOLI MOJ BOG, NAŠ BOG U SINU SVOME!!!
SLAVA MU I HVALA !!!

Tema OPRAŠTANJE  
Oprostiti, oprostiti...
Bog nas je stvorio na svoju sliku kao divna bića ispunjena svjetlom i čežnjom za Njim.
Udarci bilo koje vrste stvaraju rane koje dugo zacjeljuju. Na pitanje koliko puta oprostiti, Isus nam nudi one silne sedmice od kojih nam se vrti u glavi Isuse dragi, nema li ih malo previše?  Pa  i ti si se pitao zašto Te udaraju ako nisi kriv.
Čini se nemoguća misija,  ali samo zato što mislimo da to moramo uraditi sami, dok rane još uvijek krvare, samo zato  da bismo Ga poslušali. Kad shvatimo da je to avantura Boga i čovjeka,  stvari se polako počinju mijenjati. Izlazimo iz kutka u koji smo se zavukli iz straha od još jedne uvrede. Sjene polako nestaju pred svjetlom veličanstvenog Boga.  »Ne bojte se, Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.«  Ne bojte se…
Neizmjerno smo zahvalni našoj dragoj sestri Bogoljubi  koja nas je svojim dubokim mislima poučila kako opraštati, kako tražiti oproštenje, te ono najvažnije: kako oprostiti sebi da bismo mogli biti otvoreni za Božju ljubav.
Razoružala nas je svojim duhovitim dosjetkama na »vlastiti račun« . Koliko je bilo dobro možda najbolje govori rečenica jedne prijateljice : »Ne sjećam se kad mi je brže prošlo vrijeme od  devet do pet.«

Naše gošće, Anđeline prijateljice iz Novog Zagreba, svojim su iskrenim osobnim svjedočenjem  stvorile ozračje dubokog prijateljstva među nama. Poslije sam razmišljala kako je moje poimanje prijateljstva dobilo novu dimenziju. Osobe koje sam vidjela svega nekoliko puta, neke čak prvi put,  postale su mi istinske prijateljice u duhu. Tako to radi naš veličanstveni  Bog. Nadahnuti Duhom Svetim,  pomičemo granice prema Nebu.
Hvala ti Bože milosrdni, savršeni Bože, za čaroban let kroz suosjećanje i ljubav prema dragim osobama.
(Napisala: gđa Marija Banić)