Svetkovina sv. Anđele u Novom Zagrebu-Dugave

Kako se proslavila svetkovina u Novom Zagrebu,

s kime i kada,

pogledajte ovdje i uživajte u fotkama...

Proslava sv. Anđele u župi Dugave
U devetnici sv. Anđeli dolazile su Anđeline prijateljice na sv. misu i kod molitve vjernika smo svaki dan imali zaziv sv. Anđeli moleći ju za različite potrebe Crkve i svijeta.
U nedjelju 27. siječnja, na sam blagdan sv. Anđele, pokraj tabernakula postavljena je  njezina slika koju je naslikala jedna Anđelina prijateljica gđa Hela Švarc, a u vjeronaučnoj dvorani upriličena je mala izložba o sv. Anđeli kao i o njezinom djelu tijekom povijesti- njezinim sestrama uršulinkama. 
Župnik vlč. Vjekoslav Jakopović je kod svih misa čestitao blagdan i zahvalio sestrama uršulinkama za višedesetljetnu suradnju na duhovnom polju i potaknuo vjernike da si nabave životopis sv. Anđele, kao i novoizišlu slikovnicu za djecu.
Prije sv. mise u 11 sati imali smo malu prezentaciju o životu sv. Anđele, a glavno slavlje  bilo je kod večernje sv. mise na kojoj uglavnom sudjeluju djeca, mladi i obitelji. Za vrijeme propovijedi bila prikazana prezentacija uz scenski prikaz pojedinih događaja iz njezinog života. Sudjelovale su sestre, Anđeline prijateljice i djeca iz zbora i kreativne radionice. Župa Dugave ima do sada osam Prijateljica sv. Anđele, a uskoro im se pridružuje isto tolika nova  grupa. U župama Utrina-Zapruđe-Središće također ih je toliki broj i neke od njih su nam se pridružile u zajedničkom slavlju.
Na izlazu iz crkve, vjernici su mogli uzeti poruke sv. Anđele, a u vjeronaučnoj dvorani je nastavljeno druženje uz slavlje nebeskog  rođendana sv. Anđele.
Neka i ova mala proslava bude na porast vjere svih koji su sudjelovali i na poticaj djevojkama da i danas slijede svetu Anđelu kao što je to već učinila i s. Damjana Barbarić, uršulinka iz Dugava.

(Tekst: s. Mihaela Dumbović, uršulinka)