Proslava sv. Anđele u DV »Sv. Uršula« 2012.g.

Svetom misom 27. 01. 2012. u 16:30 h u Varaždinu u Uršulinskoj crkvi proslavili smo blagdan sv. Anđele Merici, utemeljiteljice ss. uršulinki. Prigodni scenski prikaz iz života sv. Anđele izvela su djeca našega vrtića...jednostavno, spontano, razdragano, ozbiljno... mnogima su došle i suze na oči...

Anđelina ljubav prema Isusu, njezin duh pomirenja, odnosa prema malenima i siromašnima, te sam trenutak utemeljenja Družbe djeca su približila nazočnim roditeljima, djedovima i bakama, mladima i gostima... Misno slavlje predvodio je preč. Franjo Biškup, a djeca su svim srcem, radosno i sigurno pjevala... solo, u troje ili zajedno...

Opširnije...

Božićna proslava u vrtiću 2011.

Proslava Božića u vrtiću bila je u SRIJEDU, 21. 12. u 16:15h!

Dragi roditelji, sestre i braća, prijatelji i znanci, djedovi i bake, svi zajedno s djecom i tetama u vrtiću proslavili su Božić kratkim prigodnim programom kojeg su priredili u vrtiću, a koji je bio nakon svečane raspjevane adventske mise koju je predslavio preč. Franjo, uz ministrante tatu Bađuna i najmlađeg Rafaela.

Opširnije...

Humanitarna akcija Dječjeg vrtića »Sv. Uršula«

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća 08. 12. 2011. Dječji vrtić »Sv. Uršula« provela je humanitarnu akciju pod geslom: »Ljubav ima lice djeteta!«

Opširnije...

Sv. Nikola u vrtiću danas

U utorak, 06. 12. 2011. ujutro naš je vrtić posjetio sv. Nikola, zaštitnik našega grada i ljubitelj djece, malenih i siromašnih…

Djeca su ga dočekala otvorena i radosna srca… Uvjerite se i sami...

Opširnije...

Dan utemeljenja Družbe sv. Uršule

Veličanstveno djelo koje je 1535. g. u Bresci, po nadahnuću Duha Svetoga učinila sv. Anđela Merici, još i danas živi… Prošlo je 476 g. od dana utemeljenja Družbe sv. Uršule na blagdan sv. Katarine Aleksandrijske 25. 11.

Opširnije...

Isus je poseban kralj

To kraljevstvo ne čuvaju teška oklopna vozila i tisuće i tisuće najbolje osposobljenih vojnika. To kraljevstvo ne počiva na raznim ugovorima i promjenjivim politakama saveznika.

Opširnije...

Sveci...???

Sveci…??? iz glavica trogodišnjaka i četverogodišnjaka...
Fabijan: »Bili su dobri ljudi. Voljeli su Božeka.«
Tvrtko: »I Isusa.«
Brigita: »I Mariju.«

Opširnije...

Proslava sv. Uršule 2011. i Dana vrtića u Varaždinu

Blagdan sv. Uršule 21. 10. za naš je vrtić VELIKI dan!

19. 10. 2011. svetom misom u 16:30 sati zajedno s roditeljima, djedovima i bakama naših vrtićanaca proslavili smo blagdan svete Uršule, zaštitnice našeg vrtića.

Svetu misu je predvodio preč. Franjo Biškup, a liturgiju je animirala naša s. Damjana dirigirajući djeci i tatama sviračima. Ove godine imali smo svirački trio : gitara -  tata Hranjec, klavijatura – tata Malbašić i violina – tata Jerbić.

Opširnije...

Dani kruha

Dani kruha i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva

Kruh je čovjeku oduvijek bio nešto bez čega ne može. Ne kažu uzalud stari: »Svega se čovjek zasiti, ali kruha nikad.«
Dan kruha je poseban dan, dan kad veličamo život. Čudesno je to kako iz zlatnoga klasa pšenice i njezina maloga zrna nastaje kruh – hrana prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Opširnije...

Blagdan sv. Franje

Danas, na blagdan sv. Franje Asiškoga djeca su s tetama odgojiteljicama našeg vrtića »Sv. Uršula« čestitali našim dragim fratrima 'preko puta' njihov blagdan.
Gvardijan samostana i braća s radošću su dočekali djecu koja su im pjesmom Bog te ljubi i Uršulo, sveta Uršulo čestitali blagdan. Djeca su za nagradu dobila bombone i sličice što je za njih veeeeelika nagrada!

Opširnije...