RADIO emisije koje vode uršulinke

Ako želiš DUHOVNU MISAO  za svaku nedjelju poslušaj  OVDJE

POZVANI I POSLANI na HKR-u 27. 4. 2021. gošća u emisiji s. Jasminka Pomper, poslušajte

RADIO MARIJA, u emisiji "Kad gledam Tvoj križ" sudjeluju djeca i mladi iz župe sv. Mateja u Dugavama u Novom Zagrebu. Ur. i vod. s. Jasminka Pomper. Možete je poslušati na ovom linku OVDJE

RADIO MARIJA naše EMISIJE potražite na linku OVDJE

Opširnije...

Doživotni zavjeti s. Nikoline Klarić u Varaždinu

S. Marija Nikolina Klarić izrekla je svoje doživotno „Da“ te položila svečane zavjete u redu  sestara uršulinki Rimske unije u subotu 12. prosinca u katedrali uznesenja blažene Djevice Marije na Nebo u Varaždinu.

Opširnije...

Potres u Zagrebu i Uršulinski samostan Vlaška 75

Uršulinski samostan i Dječji vrtić Sv. Anđele u Vlaškoj 75, pretrpio je veliku štetu u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020.g. Mi, sestre uršulinke, smo zahvalne Gospodinu na svemu. On je s nama i u ovoj kušnji. I mi ćemo i nadalje biti i ostati s Njim, kao Njegove vjerne zaručnice, do kraja. On neka je hvaljen i slavljen dovijeka.
Svjesne smo da nismo jedine pogođene nedavnim teškim događajima od kojih neki još nisu prestali, i da nije samo nas dotaknula bol, neizvjesnost, strah, egzistencijalna i materijalna nesigurnost… Mnogi su pogođeni, mnogi trpe… Osjećamo sa svima i trpimo zajedno, pomažući jedni drugima, na veću slavu Božju. Oni koji su u mogućnosti i žele nam pomoći u obnovi samostana, mogu to učiniti donacijom na ovaj račun:

IBAN Uršulinskog samostana, Vlaška 75 : HR3623900011100993455


Svima od srca hvala na svakoj pomoći, koja nam je u ovom životnom razdoblju prijeko potrebna. Mi, sestre uršulinke, sve vas vjerno pratimo molitvom. Neka vas prati Božji blagoslov u svakom trenutku vašega života.

Opširnije...

PROSLAVA SV. ANĐELE U ŽUPI SVETOG MIHAELA U GRAČANIMA

27.01.2020.
„Budimo oni koji će u neizmjernoj radosti jedni druge posluživati i tako svijetu očitovati kako postoji jedna i jedina slava – ona Božja po Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Sinu čovječjemu, Svevladaru i Svedržitelju.  Sveta Anđela, kao i toliki brojni svetci, prepoznala je u Bogu smisao i svrhovitost svojega  života.“ (Iz Homilije đakona  Mirka Miškovića na proslavi Svete Anđele 27.01.2020. u Gračanima.)

Opširnije...

PRIMANJE NOVIH ČLANICA U ZAJEDNICU PRIJATELJICA SV. ANĐELE

U subotu popodne, 18. siječnja 2020., u kapelici sestara uršulinki u Vlaškoj u Zagrebu, 23 Prijateljica sv. Anđele, što iz Vlaške, što iz Novog Zagreba i Gračana, svečano je primljeno u Zajednicu Prijateljica sv. Anđele.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...


SPROVOD S. VESNE VALEK
30. listopada 2019.
Draga mama Marija, sestre Jasna i Dragica s obiteljima, poštovani svećenici, drage naše sestre svih zajednica Hrvatske i Slovenije, drage naše odgojiteljice iz Dječjeg vrtića sv. Uršule i sv. Anđele iz Zagreba, roditelji, prijatelji, suradnici…
U nedjelju 27. 10. iznenadio nas je poziv doktorice Maje Čusek Šamec da se naša s. Vesna Valek mirno i predano preselila u vječnost. Koliko god smo znali i bili svjesni njezinog zdravstvenog stanja, prateći i minimalne pomake na bolje iz sata u sat, ipak nismo očekivali tako brzi odlazak.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...

Naša draga sestra
BOGOLJUBA (KATICA) CIFREK
okrijepljena sakramentima
preselila se 21. listopada 2019. u Očev dom u 74. godini života i 49. godini redovničkih zavjeta.
Sprovod će biti u ČETVRTAK 24. 10. 2019. u 14:00, na Varaždinskom groblju, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi nakon sprovoda. Počivala u miru Božjem!
SESTRE URŠULINKE

Opširnije...

Prvi zavjeti s. Pie Marije Jurić

Na Veliku Gospu, 15. 8. 2019. u Slavonskom Brodu naša je novakinja s. Pia položila prve zavjete. Radujemo se i pratimo je molitvom na tom putu.

Na SB TV pogledajte izvješće.

Opširnije...

Cjelovito čitanje Biblije u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu

»Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna…« (Heb 4,12)

ČITANJE BIBLIJE U URŠULINSKOJ CRKVI
OD SUBOTE 23. 3. 2019.  DO NEDJELJE 31. 3. 2019.
SVAKI DAN OD 9:00 DO 21:00

DOĐI I ČITAJ! DOĐI I SLUŠAJ BOŽJU RIJEČ U OVOJ KORIZMI!
POZOVI I DRUGE!
Prijave za čitatelje i dežurne redare na školskoj porti ili na mob. 092 130 7870

Opširnije...

Nove članice grupe Prijateljica sv. Anđele

Na sv. Misi 26. 1. 2019. u Varaždinu primljeno je 14 novih prijateljica. Kako je to bilo lijepo uvjerite se sami...
„Dok čekam početak sv. Mise slušam komentar jedne prijateljice: „Kako su mlade
i lijepe naše nove prijateljice!“ I razmišljam. Kako je to lijepo! Duh sv. Anđele, naše sestre i majke, živi. Njezina karizma nastavlja se i u 21. stoljeću. U ovim mladim ženama i majkama prepoznajem njezin žar i radost. I njihova djeca su tu.

Opširnije...