Susret djece Prijateljica sv. Anđele u Zagrebu

U nedjelju, 19. siječnja 2014.  poslijepodne održan je susret za djecu Prijateljica sv. Anđele iz Gračana i Vlaške. Pridružilo im se još nekoliko djece čije majke nisu članice te zajednice, ali su oni htjeli bolje upoznati sv. Anđelu i vidjeti gdje sestre žive i rade.

Susret je započeo u 15.00 sati međusobnim upoznavanjem i upoznavanjem svete Anđele kroz prezentaciju. Slijedio je rad u malim skupinama gdje su djeca u zajedničkom razgovoru otkrivala koju poruku imaju njene riječi za njih danas. Lijepo ih je bilo vidjeti kako se trude ući u Anđelin duh i zajedničkim snagama ostvariti zadani zadatak, a sestre su im u tome rado pomagale. Sve su to predstavili u kapelici, jedni pred drugima i pred roditeljima koji su se skupili na devetnicu.
Uz igru, pjesmu, rad i druženje brzo je proteklo ovo kratko darovano vrijeme. U 17.00 sati morali smo završiti jer su roditelji počeli dolaziti po njih, kako je bilo dogovoreno. Snažno smo doživjeli Božju i Anđelinu prisutnost, što je poziv da ubuduće nastavimo s ovakvim susretima. (s. J. P.)