Proslava sv. Cecilije u Knegincu

Tijekom prošlog tjedna za Župni zbor sv Marije Magdalene u Knegincu  bili su zaista milosni i posebni trenuci. Proslavili smo 25.godišnjicu zbora. Željeli smo se za tu godišnjicu duhovno pripremiti.
Na našu veliku radost i želju posjetila nas je naša draga s. Cecilija, uršulinka; rodom Kneginščanka.

Svima je već dugo tinjala želja da nam s. Cecilija daruje nekoliko nadahnutih riječi proživljenih kao voditeljica mnogih zborova, koja i sama godinama svojim glasom i sviranjem slavi Gospodina.
To je za sve nas bio poseban trenutak kojeg smo već dugo očekivali, ali ćemo ga dugo pamtiti.
Obradovao nas je i dolazak vlč. Ivice Bogdanovića koji je zajedno s našim župnikom Jadrankom Benjakom i voditeljima zborova naše župe te svim revnim  pjevačima prisustvovao svetoj misi, a potom je slijedio jedan prekrasan susret kojeg nam je pripremila s. Cecilija 21. 11. 2013. g.
Svi pjevači su s oduševljenjem slušali i pomno pratili svaku riječ koju je izrekla s. Cecilija.
Obratila se tada meni i rekla: »Posebno čestitam našoj Tonki koja se uistinu svim srcem ugradila u život župe, na mnogo načina.«
Na poseban je način naglasila da je jubilej uvijek šansa da zahvalimo za prošlost, novim poticajima osvježimo sadašnjost i s povjerenjem gradimo budućnost.
Uvela nas je u slavlje sv. Cecilije i rekla: »O, blaženi vi što ste ustrajali. Hvala Bogu!« Analizirajući zborsko pjevanje i pjevanje u zboru kao vrlo važnu službu na župi, osvrnula se na prošlost te rekla: »To je milosno vrijeme, vrijeme vaše ljubavi i vjernosti.«
Željela nas je sve potaknuti za dalje. Ganulo nas je i to kad smo razmišljajući o prošlosti  zajedno u tišini pokušali prijeći preko boli opraštajući svima kako bismo Bogu otvorili čisto srce . Naglasila je da ju je oduševila Chiara (koja je nadahnuće za život mnogima od nas u župi ) svojim meditacijama o sadašnjem trenutku, koliko je važno dobro živjeti sadašnji trenutak, te da je svaki trenutak života dar.
Spomenula je sva tri zbora i rekla da s povjerenjem gledamo u budućnost, jer ima pomlatka. Govoreći o sv. Ceciliji rekla je da je slijedimo, neka nas ona zagovara jer pjesma je dvostruka molitva.
Svima je podijelila lijek »LJUBAV FORTE+« kao uspomenu na naš susret i naglasila da uz taj lijek jedino možemo jačati našu vjeru u Božju ljubav. (LJUBAV FORTE došao je iz Španjolske 2011. g. gdje su ga dobili svi sudionici Svjetskog susreta mladih u Madridu, a zahvaljujući don Damiru Stojiću, preveden je i tiskan u Hrvatskoj!)
Naravno, na susretu se pjevalo s velikim oduševljenjem. Prisutno je bilo oko 65 ljudi.
Jedna gospođa je rekla: »Dugo ću pamtiti i nositi u svojem srcu svaku izrečenu riječ, a druga:  »Tako se lijepo osjećam, sve ću doma ispričati i donijeti im recept kako ljubiti, kako ostati u ljubavi –križ, jer jedino LJUBAV OSTAJE.«
                                                         Tonka Bobek, voditeljica zbora