Valentinovo

Djeca našeg vrtića na prigodan su način obilježili Valentinovo – dan zaljubljenih 14.veljače.
U dječjem vrtiću sve je bilo u znaku ljubavi, srca i radosti. Kroz razgovor sa svojim odgajateljicama i oni najmlađi pokazali su da znaju što znači Ljubav.
Živahna, valentinovska atmosfera vladala je cijelog dana. Čitale su se priče i stihovi, izrađivale čestitke i pekli kolači u obliku srca, pjevalo se, plesalo i puno razgovaralo na temu ljubavi.

Opširnije...

Nove članice grupe Prijateljica sv. Anđele

Na sv. Misi 26. 1. 2019. u Varaždinu primljeno je 14 novih prijateljica. Kako je to bilo lijepo uvjerite se sami...
„Dok čekam početak sv. Mise slušam komentar jedne prijateljice: „Kako su mlade
i lijepe naše nove prijateljice!“ I razmišljam. Kako je to lijepo! Duh sv. Anđele, naše sestre i majke, živi. Njezina karizma nastavlja se i u 21. stoljeću. U ovim mladim ženama i majkama prepoznajem njezin žar i radost. I njihova djeca su tu.

Opširnije...

RADIO emisije koje vode uršulinke

Ako želiš DUHOVNU MISAO  za svaku nedjelju poslušaj ovdje a arhiv emisija potraži OVDJE

Duhovni obzori – tema: sv. Anđela Merici, utemeljiteljica ss. uršulinki; gošće: gđa Nada, župljanka župe sv. Mihaela u Gračanima i gđa Marina Tomaš, župljanka župe sv. Mateja u Dugavama; Paula Barbarić, odgojiteljica u DV Sv. Anđela Merici;ur. i vod.: s. Gabrijela Hrgić

Radio Marija ODGOJ ZA IDEALE 14. 1. i nova emisija pod naslovom DRŽITE SE STAROGA PUTA, ALI VODITE NOVI ŽIVOT... o odgoju danas ...  ur. i voditeljica je s. Damjana...

Radio Marija ODGOJ ZA IDEALE 19. 11. i nova emisija pod naslovom MALI ISTRAŽIVAČI... otkrijte što sve djeca znaju ... Paolo i Mihael.... ur. i voditeljica je s. Damjana...

RADIO MARIJA, "ODGOJ ZA IDEALE" i nova emisija 30. 9. Mali nogometaši o Vatrenima! Gosti: vjeroučenici Katoličke oš Svete Uršule iz Varaždina; ur. i vod. s. Damjana Mihaela Barbarić, POSLUŠAJTE!

Duhovni obzori – tema: Marijanska svetišta Istre i Kvarnera; ur. i vod.: s. Jasminka Pomper, uršulinka

 

RADIO MARIJA naše EMISIJE potražite na linku OVDJE

 

Opširnije...

Svečana proslava Svete Anđele Merici

U utorak, 29. 01. 2019. svetom misom u 16:30 sati zajedno s roditeljima, djedovima i bakama naših vrtićanaca i školaraca proslavili smo svetkovinu svete Anđele, utemeljiteljice našeg reda. Za proslavu naše zaštitnice i prijateljice pripremali smo se devetnicom. Svetu misu je predvodio preč. Franjo Biškup. Nakon pričesti Anđeline prijateljice su pripremile meditaciju,a potom su otpjevale pjesmu sv.Anđeli. Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje svih prisutnih.

Opširnije...

Godišnje izvješće, 2018.

Opširnije...

Uz blagdan sv. Anđele Merici i Dan posvećenog života

Sestra Damjana Mihaela Barbarić gošća nam je nove emisije Vjera i nada - povodom Dana posvećenog života izbliže upoznajemo redovnički život.

Ne propustite pogledati prvo emitiranje u programu Vtv televizije (subotom u 18:40) te na Laudato tv (nedjeljom u 17:45 sati). Također i na našem youtube kanalu na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=XE7c5iE0dzA#action=share

Opširnije...

Čestitka...

Opširnije...

Četvrta adventska svijeća: MARIJA

♫»Rosite nebesa odozgor, oblaci daždite Pravednika, neka se rastvori zemlja, da procvjeta Spasiteljem!« ♫ (usp. Iz 45,8)

Četvrta adventska svijeća: MARIJA
»Marijo, ta Bogu ništa nije nemoguće!« (Lk 1,37). Tim je riječima anđeo Gabrijel ohrabrio Mariju da se potpuno preda naumu Božjem; da se posve otvori sili Duha Svetoga koji će je učiniti Majkom Sina Svevišnjega.

Opširnije...

Proslava Božića, 2018.

Euharistijskim slavljem dočekali smo Božić u vrtiću!

Opširnije...

Treća adventska svijeća: JOSIP

♫»Rosite nebesa odozgor, oblaci daždite Pravednika, neka se rastvori zemlja, da procvjeta Spasiteljem!« ♫ (usp. Iz 45,8)

 

Treća adventska svijeća: JOSIP
Značajan čovjek Novoga zavjeta jest i Josip – čovjek obavijen šutnjom, ali i čovjek koji je bio poslušan i zauzet u pripremama za Dijete koje se imalo roditi.

Opširnije...